RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sundby: - Jobben er gjort

Foto: Terje Bendiksby (NTB/Scanpix)
Sist oppdatert:
Det sier en del når det kommer fra sesongens til nå beste herreløper i langrenn.

Detaljfriken Martin Johnsrud Sundby (29) mener at jobben er gjort med tanke på OL. Det sier en del når det kommer fra sesongens til nå beste herreløper i langrenn.

Sundby tok en hardøkt sammen med Didrik Tønseth og Sjur Røthe under tirsdagens pressedag i Seiser Alm og var ikke å se før under intervjuøkten i løperhotellets 3. etasje. Der stilte han som vanlig forberedt og velformulert. Svarene til Røa-løperen har aldri noe B-preg over seg. Det gjør kanskje det hele litt enklere når han vet at han ikke har gått et eneste dårlig løp så langt i sesongen. Han vant Tour de Ski og leder også verdenscupen.

Dagene i Seiser Alm skal bringe fram det aller siste. Sundby er i manges øyne Norges sterkeste langrennskort i OL.

- Du er kjent som en detaljfrik. Har du tryllet fram noe ekstra i de siste dagene?

- Det handler om pirk om alt. Nå skal alt være på plass, og sånn sett føler jeg ikke at dagene er lange nok. Jeg skulle gjerne ha pirket på en sju-åtte detaljer hver dag, men det har jeg ikke muligheten til. Jeg får aldri nok tid, men skal jeg ta et oppgjør med meg selv så er jobben gjort. Ting sitter ganske bra. Noen småting med topping av form gjenstår, og det gjenstår å se om jeg får til det, men så er det fortsatt noen dager igjen til OL.

Råest
Kanonsesongen til tross: 29-åringen fra Oslo mener at han ikke har vært på sitt aller råeste ennå. Her forklarer han hvorfor.

- Jeg har definitivt fått gjort det jeg skal. Jeg har trent brutalt, røft og mye, og jeg håper det er en plan som holder. Kanskje er det ørlite gambling, men jeg er av den oppfatning at det som har vært gjort til nå ikke holder i OL. Det betyr at jeg også må opp et lite nivå, og derfor har jeg lagt ned mye trening for å kunne slippe opp når jeg må. Jeg kan ikke trene jevnt for å få den rå følelsen. Jeg er nødt til å trene mye, for så å slippe opp. Da kommer kanskje den gode, rå følelsen.

Jevn
- Du skjønner at det er litt vanskelig for oss utenfra miljøet å skjønne at du ikke har vært helt på topp når du omtrent ikke har vist svakhetstegn?

- Ja, jeg skjønner det. Jeg talte akkurat opp, og av de siste 28 løpene jeg har gått har jeg vært på pallen 20 ganger. Da teller jeg med alt, både NM og løp som Skarverennet. Jeg erkjenner at det ikke er så verst.

- Hvordan er det mulig? Du konkurrerer mot mange gode hele tiden?

- Jeg drar nytte av at jeg år for år blir mer treningssterk, og det at jeg er en utrolig jevn løper. Det ser jeg på alle sesongene jeg har hatt. Er jeg på ett nivå, så er jeg på det nivået hele tiden. Nå er jeg på et høyt nivå og kan dra nytte av det over tid. I år har jeg ikke vært dårligere enn nummer sju. Jeg er såpass godt trent at jeg ikke slipper meg noe ned. Andre løpere varierer mer, mens jeg er ganske stabil.

Sykdom
- Du har ikke hatt noen nedturer siden VM i fjor. Da ble du syk i Val di Fiemme etter å ha innledet med en 2.-plass. Har du gjort noe spesielt for å unngå det i år?

- Dette er jeg nødt til å være avslappet på. Stresser man med tanken på å bli syk, så blir man syk. Du får ikke tatt andre forholdsregler enn det vi gjør i troppen. Vi oppholder oss stort sett blant hverandre. Vi slipper veldig sjelden andre til i vår boble, med unntak av dette pressetreffet. Andre forholdsregler er det ikke lett å ta. Jeg gjør det jeg kan.

Når det gjelder Martin Johnsrud Sundby, er det lett å tro ham på det. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere