RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sundby til topps

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Siren Sundby fortsetter å imponere i Europajolle. Fredag vant hun verdenscupregattaen i franske Hyeres i suveren stil.

Etter å ha vunnet den niende seilasen var det klart at hun allerede hadde vunnet klart foran finske Sari Mutala. Derfor sto Soon-seileren over den siste seilasen.

- Det var ingen vits å seile mer. Det var fantastisk gøy at det har gått så bra. Jeg fikk en bra tilbakemelding om at jeg har gjort en god jobb i vinter, sa Sundby.

Siren Sundbys styrke som seiler er at hun behersker vekslende forhold. Under ukens regatta har forholdene variert voldsomt, og det er derfor den norske seileren har vært såpass suveren.

- Hun henger med uansett forhold. Det er hennes styrke. Jeg er veldig fornøyd med at hun også behersker vinden bedre, sa trener Thomas Guttormsen.

Nå skal Sundby hjem for å evaluere ukens regatta. Dessuten skal hun prioritere den fysiske treningen. Så blir det seiling i hjemlige farvann i Son før turen går til Spa-regattaen i nederlandske Medemblik i slutten av mai.

Ellers leverte brettseileren Jannike Stålstrøm en solid innsats på Den franske riviera. Hun avsluttet med en flott 5. plass og en OL-plass er i sikte.

I Laser endte Peer Moberg på 16. plass, mens i Yngling-klassen tok Carolina Tolls båt 9. plass. Karianne Eikelands båt endte på 11. plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere