RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sunderland-marerittet fortsetter

Foto: Paul Ellis (AFP)
Sist oppdatert:
Manchester City, derimot, hadde en drømmedag på eget gress.

MANCHESTER CITY - SUNDERLAND 5-0:

12. februar - snart to måneder siden.

Det var sist gang Sunderland scoret mål, da laget den gangen tok 1-0-ledelsen over Tottenham ved Asamoah Gyan etter elleve minutter hjemme på Stadium of Light.

Sunderland ga fra seg ledelsen og tapte 1-2 den gangen, og har siden spilt 439 minutter med fotball (pluss tilleggstid) uten nettkjenning.

Over sju timers måltørke var nemlig fasiten etter bortekampen mot Manchester City søndag ettermiddag.

Og med ett eneste poeng på de sju siste kampene, er laget som tidligere i sesongen så vidt snuste på fjerdeplassen i Premier League i ferd med å blande seg inn i nedrykksstreken i den engelske ligaen.

Drømmestart
Manchester City, derimot, tok et milelangt steg mot å sikre seg en plassering blant de fire beste med den overlegne 5-0-seieren.

Og det startet som en drøm for vertene, med en Adam Johnson som fikk sjansen fra start på ferde allerede etter ni minutter.

Johnson satte opp en herlig kombinasjon med Yaya Touré, og endte angrepet med å dunke ballen ned i nærmeste hjørne bak Sunderland-keeper Simon Mignolet.

Seks minutter skaffet Carlos Tévez City straffespark, og argentineren satte ballen selv helt nede i høyre stolpe - via fingrene til keeper Mignolet.

Etter 2-0-scoringen senket imidlertid Manchester City seg, og lot Sunderland få overta initiativet i kampen. Nærmest var Asamoah Gyan kort tid før pause, men ghaneserens gode skuddtreff gikk så vidt utenfor Joe Harts mål.

Håpløst tilbakespill
Men etter et drøyt kvarter av andre omgang sa Manchester City takk for følget, og gjorde fullstendig som de ville på eget gress.

Først da David Silva dyttet inn returen fra Mario Balotellis avslutning etter et fint City-angrep og ordnet 3-0.

Så da en City-corner endte med at Aleksandar Kolarov skjøt et nytt innlegg hardt inn i feltet, der Patrick Vieira kom skliende inn og sendte ballen over streken - så vidt, ettersom keeper Mignolet var på avslutningen. Men assistentdommeren påpekte korrekt at ballen hadde passert mållinjen, til 4-0.

Videre da Yaya Touré satte den siste spikeren i kista da han utnyttet et av de merkeligste tilbakespillene så langt i sesongen. Lee Cattermole var presset på venstrekanten på egen banehalvdel, og sendte det som best kan karakteriseres som et innlegg mot egen 16-meter.

Touré takket og bukket, og vippet ballen over keeper til 5-0.

City på tredjeplass
For Sunderlands del kan man dermed oppsummere kampen med å påpeke to ting:

I angrep må laget begynne å score mål. I forsvaret må det tettes igjen. Hvis ikke, kan det bli mer nervepirrende enn ønskelig å være Sunderland-supporter i avslutningen av Premier League-sesongen.

Manchester City på sin side kan begynne å forberede seg på sin første sesong i Champions League neste år.

Laget har nå seks poeng ned til Tottenham på femteplass, dog med en kamp mer spilt. Chelsea på fjerdeplass har også en kamp til gode, og er poenget bak City.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere