Sunderland ned på jorda

Foto: Darren Staples/SCANPIX

Sunderland sjokkerte med tre poeng mot Manchester City. I dag tar de «en Blackburn».

03.01.12 13:00

Tirsdagens spennende oddsprogram starter allerede klokken 12.40 med med Tour de Ski, og blant de 52 objektene finner vi lag som Manchester City, Liverpool, Tottenham og Real Madrid.

Dagens spill blir en singel fra Premier League, men vi starter som alltid med et langskudd og avslag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
24. Vålerenga – Lillehammer U 4,20
Begge lagene står med 54 poeng og 4-0-2 på de siste seks kampene. Lillehammer vant 6-3 15. november, men de tre siste møtene før det endte med forlengning. Vi ser for oss et tett og jevnt oppgjør denne gangen også, og uavgjort etter ordinær tid er langt fra utenkelig.

Dagens avslag
21. Rosenborg – Frisk Asker (0-1) H 1,30
Selv om Rosenborg normalt er best av disse lagene, er det meningsløst å spille en handikapvariant til 1,30 i odds. Begge lagene står med 1-0-5 på de siste seks kampene, og Frisk vant 3-2 i lagenes første møte denne sesongen. Det ble Frisk-seier med samme sifre i en treningskamp før sesongen. Sist gang Rosenborg møtte et bunnlag på hjemmeis (8. desember) ble det 2-3-tap for Manglerud/Star.

Dagens spill
37. Wigan - Sunderland H 2,45
Et skade- og sykdomsrammet Sunderland ble presset kraftig av Manchester City første nyttårsdag, men klarte utrolig nok å avgjøre kampen på overtid. Dermed ble det tre viktige poeng og et byks bort fra bunnstriden.

Vi tror imidlertid oppturen blir kortvarig. Kveldens kamp mot Wigan spilles bare to døgn etter den utmattende City-kampen, og det er ikke utenkelig at Sunderland lider den samme skjebnen som Blackburn gjorde i går. De tok en heroisk 3-2-seier borte mot Manchester United på nyttårsaften, men to døgn senere var de tilbake i den grå hverdagen og tapte 1-2 hjemme for Stoke.

Når man ser på mannskapssituasjonen til Sunderland og Wigan, er det åpenbart at førstnevnte er klart mest svekket. Og Wigan har fordelen av én hviledag mer.

Sunderland stiller uten skadde Michael Turner (forsvar), Connor Wickham (angrep), Fraizer Campbell (angrep) og Craig Gordon (keeper). Viktige Wes Brown gikk ut med lyskeproblemer tidlig i oppgjøret mot City, og han betegnes som høyst usikker i kveld. Forsvarskollegaene Titus Bramble og Phil Bardsley står også i fare for å miste kampen. I tillegg har spillere som Keiren Westwood, Kieran Richardson og Sebastian Larsson vært rammet av sykdom de siste dagene. De to førstenevnte måtte stå over mot City, mens Larsson ble klar i siste liten.

Wigan leverte en god forestilling i 2-2-oppgjøret borte mot Stoke på nyttårsaften, og klarte poeng både mot Chelsea og Liverpool i de to siste hjemmekampene.

Skadesituasjonen for laget som ligger tredje sist, er meget god, men forsvaret svekkes av at kaptein Gary Caldwell må stå over med rødt kort.

Wigan vant 2-1 borte da lagene møttes i serien så sent som i slutten av november. Wigan kommer også klart best ut dersom vi ser nærmere på den innbyrdes statistikken. Wigan har bare tapt én av de siste sju oppgjørene mot Sunderland (3-3-1), og The Black Cats har ikke vunnet borte mot Wigan på de siste 5 møtene (3-2-0).

Dette er en ypperlig sjanse for Wigan til å å ta tre viktige poeng i bunnstriden, og vi spiller derfor H til 2,45 i odds. Innsatsen er som alltid 100 kroner.

Klikk her for å levere denne singelen. Innsatsen kan du justere selv.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.