Gå til sidens hovedinnhold

Sunderland-rasist utestengt i tre år

Fy-ordet han skrek til Darren Bents mor, blir den siste glosen på en stund.

De som kjenner til fotballspilleren Darren Bent, vet at han har en annen hudfarge enn for eksempel Morten Gamst Pedersen.

Når det er sagt, trenger man heller ikke å rippe opp i ordbruken som møtte Bents mor, Shirley, da hun overvar oppgjøret mellom Wigan Athletic og Sunderland i slutten av november. Før kampstart passerte hun nemlig en gjeng med yngre karer som var mer opptatt av slenge dritt, enn å støtte sitt eget lag.

Til alt overmål var gjengen Sunderland-supportere...

Fotballsupporteren som slang med leppa ble tirsdag utestengt fra fotballkamper de neste tre årene, i tillegg ble han dømt til å betale en bot et mindre pengebeløp til fru Bent.

Sønnen Darren, som har scoret på bestilling for Sunderland denne sesongen, skal ha blitt rasende da moren gjorde ham oppmerksom på opptrinnet på parkeringsplassen utenfor DW Stadium.

Han la sporenstreks ut denne beskjeden via twitter:

- Vi blir slått av Wigan og for å gjøre vondt verre, blir min mor rasehetset av en SUNDERLAND-supporter. Jeg aksepterer det ikke, skrev Bent på sin twitterside.

Da havnet saken i mediene relativt kjapt. Den angrende supporteren meldte seg selv til politiet og sendte en blomsterbukett og et personlig brev til den fornærmede.

I retten sa han seg skyldig i både rasistisk oppførsel og truende ordbruk, melder ESPN.

Nå man han altså finne noe annet å bruke helgene sine på.

Kommentarer til denne saken