*Nettavisen* Sport.

Sundgot-Borgen fortsetter

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

Olympiatoppens ekspert på spiseforstyrrelser har sluttet fred med toppidrettssjefen.

25.01.08 12:04

Ifølge en pressemelding fra olympiatoppen ble toppidrettssjef Jarle Aaambø og Jorunn Sundgot-Borgen fredag formiddag enige om en løsning for organiseringen av arbeidet med spiseforstyrrelser i Olympiatoppen.

Dermed er det satt et foreløpig punktum for konflikten som gjorde at Sundgot-Borgen sa opp sin jobb i Olympiatoppen for snart to uker siden.

- Løsningen er basert på en skisse hvor utgangspunktet er at man går tilbake til samme organisering som før denne prosessen startet. Dette innebærer to atskilte arbeidsområder knyttet til spiseforstyrrelser og prestasjonsernæring, men med et betydelig arbeid på tvers av disse områdene, ikke minst som en del av det forebyggende arbeidet mot spiseforstyrrelser. I denne organiseringen leder Jorunn Sundgot-Borgen som før både arbeidet knyttet til spiseforstyrrelser i Helseavdelingen, og fortsetter som leder for ernæringsavdelingen, heter det i pressemeldingen.

Etter OL i beijing i sommer vil det bli satt i gang en grundig intern prosess for å legge langsiktige planer for hvordan arbeidet med prestasjonsernæring og spiseforstyrrelser i Olympiatoppen skal organiseres i fremtiden. Tidligere sjefslege ved Olympiatoppen, Sverre Mæhlum, som i dag sitter i Olympiatoppens Fagråd, vil bli forespurt om å lede arbeidet.

Bakgrunnen for løsningen er den korte tiden som er igjen til OL i Beijing, og hensynet til utøvere i forberedelsesfasen til OL.

- Jeg er veldig tilfreds med at dette har løst seg nå. Jeg synes Jarle viste gode lederegenskaper ved å reversere prosessen. Etter denne løsningen vil vi få bedre muligheter til å hjelpe utøvere med spiseproblemer og forebygge spiseproblemer, sier Jorunn Sundgot-Borgen i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.