*Nettavisen* Sport.

Sundgot jukset igjen

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Fikk gult kort for å ha «scoret» med hånden.

21.09.09 08:27

LILLESTRØM – BODØ/GLIMT 2-2:

ÅRÅSEN/OSLO (Nettavisen): - Jeg vet ikke hva som skjer med hendene mine. Jeg tror jeg får gjøre som Nannskog sier, og kappe dem av, sier Arild Sundgot til TV 2.

Han har gjort det før, og søndag skjedde det igjen. Sundgot hadde hendene i en posisjon som selv ikke med all verdens godvilje kan betegnes som «naturlig».

Men i motsetning til ved tidligere anledninger, så dommer Tom Harald Hagen hva som skjedde da LSK-spissen bokset ballen i mål sju minutter før full tid.

I stedet for 3-2 og tre poeng til Lillestrøm, ble det korrekt gult kort til Arild Sundgot.

Les alt om fotballrunden her!

- Sinnsyk i gjerningsøyeblikket
I ettertid er veteranen glad for at det som kunne ha vært hans seriemål nummer 100 for Lillestrøm ble annullert.

- Jeg synes det var riktig at dommeren annullerte. Jeg gjorde en bommert igjen. Det var hands. Jeg var sinnssyk i gjerningsøyeblikket, kan man si, sier SUndgot, som likevel hevder at det var en refleks.

Dermed kunne Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen glede seg over et viktig bortepoeng. Og det med en uvant 4-4-2-formasjon

Dette var faktisk Glimts første kamp i 4-4-2 underIngebrigtsen. Glimt-treneren, med lang fartstid i 4-3-3 fra Rosenborg, har planlagt formasjonsendringen på Åråsen en god stund.

- Vi bestemte oss tidlig for å gjøre noe annet mot Lillestrøm. Vi ønsket ikke at de skulle få slå så mye langt, og så vil vi ha mer trøkk i boksen – vi vil ha to tøffinger i midten og komme til innlegg, forteller Kåre Ingebrigtsen til Nettavisen.

- Lillestrøm går også ofte med sidebackene, og da får vi to mot to-situasjoner. Vi ønsket også voldsom løpskraft i midtbaneleddet, legger han til.

Enkelt: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Ikke så forutsigbart
Stig Johansen og Thiago Martins var «tøffingene i midten» mot LSK. Veteranen Johansen (37) slo også til med et vakkert mål godt på overtid i første omgang – og likte muligheten til å få med seg en kollega på topp.

- Jeg synes det var spennende. Det blir jo litt annerledes, og det er mange år siden sist, men det gir en ekstra frihet å være den ene av to spisser. Jeg trenger ikke å være så forutsigbar i som rollen som ensom spiss, sier Johansen til Nettavisen.

- Jeg tror det var en bra taktikk mot Lillestrøm, mener han.

Johansen vet fremdeles ikke om han spiller fotball neste sesong, men det er liten tvil om at han gjerne vil fortsette i Glimt.

- Vi er i dialog med Stig, men det er kassereren som setter grenser i norsk fotball nå, sier treneren.

Lillestrøm skjerpet seg
Det var imidlertid Lillestrøm som scoret først. Men etter åpningsmålet til hjemmelaget, der Igiebor avsluttet et raskt angrep etter brudd på midtbanen, var det Glimt som skapte de største sjansene. Mounir Hamoud fikk nesten ballen i mål, og returen ble nesten et selvmål for solide Steinar Pedersen. Så utlignet Glimt, da Thomas Rønning var først på et flatt innlegg fra Anders Konradsen.

Nesten fire minutter på overtid i første omgang kom perlen fra Stig Johansen. Lars Kristian Eriksen, som også var litt for sent da Rønning utlignet, headet ut i farlig rom, og der fikk Glimt-veteranen tid til å lade kanonen og klinke til.

- Brukbart mål, underdriver Kåre Ingebrigtsen

Til pause var det tendenser til piping fra Lillestrøm-fansen mot egne spillere.

- Vi var ikke helt til stede i første omgang i dag. Vi har vært jevnt gode lenge, men i dag var vi et par hakk under det nivået, innrømmer Henning Berg.

- Formasjon er oppskrytt
Heldigvis for LSK-treneren løftet laget hans seg etter pause. Trykket mot Glimt førte til slutt til utligning og første LSK-mål for islendingen Björn Bergmann Sigurdarson (17), etter at nettopp Lars Kristian Eriksen hadde vist vilje og evner på et langt løp og avslutning. Skuddet gikk i Glimts Johan Lædre Bjørdal, men Sigurdarson var der for å sette inn returen.

Dermed endte det uavgjort. Men Ingebrigtsen forklarer ikke det gode resultatet med formasjonen.

- Formasjon er oppskrytt – vi viser først og fremst enorm vilje og moral i dag. Men vi er for slurvete i overgangssituasjonene, og spillerne gjør flere dårlige valg. Vi har flere muligheter til gode overganger på 2-1, sier han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.