Sundgot-mareritt for Opdal

Foto: Scanpix

Håkon Opdal (22) fikk den verste starten han kunne tenke seg på tilværelsen som førstekeeper i Brann.

27.06.04 21:45

Les KAMPFAKTA og SPILLERBØRS her!

(Brann - Lillestrøm 1-5): Etter Ivar Rønningens overgang til Rosenborg fikk Opdal endelig ta steget opp fra 2. divisjonsfotball med Brann 2 til 10 000 kravstore bergensere på Brann Stadion. Kampen mot Lillestrøm var ilddåpen han hadde sett frem til med skrekkblandet fryd. Det hele begynte bra, men i løpet av 18 minutter var alt snudd på hodet.

Da hadde eliteseriens toppscorer, Arild Sundgot dyttet ballen i mål tre ganger. Ekte hat-trick, og det på det verst tenkelige tidspunktet for Opdal.

- Jeg er veldig skuffet. Vi fikk en god start, men så begynte målene bare å trille inn uten at det er så lett å forklare hvorfor, sier en ordknapp Brann-keeper etter kampen. Lillestrøm skapte knapt noen sjanser utover målene de scoret, og fire av fem kom etter innlegg fra kanten hvor Lillestrøm var overlegne i duellspillet og luftrommet inne i feltet.

Etter kampen var Opdal omringet av journalister som ville ha en forklaring på hvorfor det gikk som det gikk. Men noen god forklaring hadde han ikke.

- Jeg kommer ikke til å lese avisene i morgen uansett, sier han.

Perfekt bortekamp
Lillestrøm leverte en perfekt bortekamp, lot Brann dominere i starten, og kom sakte men sikkert inn i kampen etter hvert som hjemmelaget ble slitne. Dessuten var de dødelig effektive og brukte hver sjanse som bød seg.

- Jeg er imponert. De viser en effektivitet det virkelig er klasse over, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde. Han mener også å ha noe av forklaringen på hvorfor hans eget lag falt sammen som et korthus så snart de fikk det første målet mot seg.

- Jeg vet det ikke er noen god unnskyldning, men vi har hatt en ekstrem skadesituasjon i vår, og sliter med det ennå. I dag var det ikke viljen det stod på, men evnen. Vi klarte ikke å komme opp i duellene, holde på ballen, eller holde trykket oppe, sier han.

- Vi har en tøff periode bak oss, og merker at spillerne blir fortere slitne enn vanlig. Når målene i tillegg ikke går vår vei blir det bare verre, mener Mjelde.

Symptomatisk for hele Branns innsats er straffen som Dylan Macallister skulle sette syv minutter før slutt. I stedet satte han den slapt rett på Emille Baron. Fem minutter seinere la Lillestrøm på til 5-1 ved Gylfi Einarsson.

- Vi er i kjelleren, og må bruke sommeren veldig godt for å kjempe oss ut av dette, sier Mjelde.

Mange års trening
At Arild Sundgot endte opp med ekte hatrick er ikke tilfeldig, mener Lillestrøm-trener Arne Erlandsen.

- Det ligger mange års hard trening bak. Han har vært skadefri og god gjennom hele sesongen, og det blir det gjerne mange mål av, sier treneren.

Sundgot er en av de spillerne Brann har vært ute og snust på tidligere. I fjor ble han fristilt av klubben, fordi LSK hadde behov for å spare inn på spillerlønningene. Noen overgang ble det aldri, og det er både Sundgot og Lillestrøm glade for nå.

- Akkurat nå tenker jeg ikke på overganger i det hele tatt. Jeg har en fireårskontrakt med Lillestrøm og har planer om å holde meg her. Det er et godt lag som spiller god fotball, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.