Super-Aksel brøt 18 år gammel barriere

Foto: Marco Trovati / AP / NTB scanpix

Første nordmann siden Lasse Kjus til å vinne i Bormio.

09.07.14 15:15

Aksel Lund Svindal har nærmest vært i en klase for seg selv i alpinsportens fartsdisipliner denne sesongen.

Før søndagens utfor i italienske Bormio ledet nordmannen både utforcupen, super G-cupen og verdenscupen sammenlagt, ganske komfortabelt.

Totalt tre ganger har Lund Svindal gått til topps i vinter. Han vant super-G i lake Louise, utfor i Beaver Creek og super-G i Val Gardena rett før jul.

- Han har vært outstanding og alle andre er statister, sa alpinhelt Kjetil André Aamodt til Nettavisen om Lund Svindal tidligere i vinter.

Seier nummer fire
Søndag kom den fjerde seieren. Lund Svindal leverte et helt rått løp i Bormio og var igjen i en klasse de andre ikke klarte å måle seg med.

- Det er aldri et lett renn i Bormio. Spesielt den siste delen er utrolig tøff og vanskelig - både med tanke på sikt og føre. Men skal du være best i verden må du takle det også, sier Svindal til NRK.

- Det er utrolig digg. Jeg har reist tomhendt hjem fra Bormio før, så endelig satt den, sier han videre til statskanalen.

Svindal kjørte inn til tiden 1.54.08 og var med det 0,51 sekunder foran canadiske Eric Guay som hadde ledet før nordmannen skulle i aksjon.

Dette betyr at nordmannen øker sin ledelse i verdenscupen. Dette var også hans totalt 25. verdenscupseier i karrieren.

- Enbdelig er det en nordmann som «nailer» Bormio, etter Lasse Kjus, sier NRKs kommentator Andreas Toft.

18 år siden sist
Vi må nemlig helt tilbake til 29. desmeber 1995 for å finne sist gang en nordmann gikk til topps i et utforrenn i Bormio, da Lasse Kjus altså vant i Italia.

Hannes Reichelt fra Østerrike ble til slutt nummer to i rennet, mens Erik Guay til slutt måtte ta til takke med en tredjeplass.

Kjetil Jansrud hadde ikke helt dagen i Bormio og havnet et stykke ned på resultatlisten. Jansrud var 2,37 sekunder bak Svindal i mål.

Jansrud endte til slutt på en 24.-plass.

- Det føles som jeg traff alle kulene i løypa i dag. Bormio er en tøff bakke på slike dager, dessverre. Neste gang, skriver Jansrud på Twitter etter rennet.

Lund Svindal hadde også prestert bra på trening i forkant av søndagens renn og både fredag og lørdag kjørte han ned til tredje beste tid i Bormio.

På trening fredag var det italienske Christof Innerhofer som var best, mens Eric Guay fra Canada kjørte raskest på treningen lørdag.

Resultater utfor, Bormio:
1. A. Svindal (NOR), 1.54.08
2. H. Reichelt (AUT), +0.39
3. E. Guay (CAN), +0.51
4. A. Theaux (FRA), +0.89
5. M. Mayer (AUT), +0.96
6. C. Innerhofer (ITA), +0.98
7. D. Defago (SUI), +1.13
8. S. Varettoni (ITA), +1.14
9. T. Ganong (USA), +1.18
10. J. Puchner (AUT), +1.20
--------------
24. K. Jansrud (NOR), +2.37

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.