Gå til sidens hovedinnhold

Super-Bøkko senket Kramer

Slo «umenneskelige» Sven Kramer på 1500 meter.

HAMAR/OSLO (Nettavisen): Lørdag fremstod nederlandske Sven Kramer som nærmest «umenneskelig» på 5000 meter under allround-VM i Hamar.

Søndag ble han tuktet av Håvard Bøkko på 1500 meter. Bøkko gikk raskest av alle og står øverst på pallen i et internasjonalt mesterskap for første gang. Det er hans tredje pallplassering i dette mesterskapet.

Bøkko hadde på forhånd varslet at han skulle sjokkere Kramer på 1500.

- Deilig
- Det fungerte som det skulle. Jeg hadde kontroll på ham på oppløpet selv om jeg hadde en liten feil i siste sving, sier Bøkko etter triumfen.

- Det er første gang jeg har slått ham i et samløp, så det var utrolig deilig.

Bøkko fikk tiden 1.44,83 minutter. Kramer ble nummer to, med 1.45,01. Det betyr at Bøkko må ta inn 4,40 sekunder på Kramer på den avsluttende 10.000-meteren.

Bøkko er forberedt på at Kramer har skumle hensikter om å slå kraftig tilbake på 10.000 søndag ettermiddag.

Han er normalt mye bedre enn meg på 10.000. Jeg tipper han går ut i hundre. Vinnertiden i dag blir nok godt under 13 minutter. Jeg får bare prøve å henge på så lenge jeg kan, sier Bøkko til Nettavisen.

Kaggestad imponert
Olympiatoppens fagkonsulent for skøyter, Johan Kaggestad, er full av beundring for Bøkko etter seieren på 1500-meteren.

Det er første gang at Håvard har fulgt opp en god 5000 meter med en virkelig god 1500 meter. Han har gjort noen små justeringer i forhold til ernæring og restitusjon, som tydeligvis har slått positivt ut, sier Kaggestad, som dessuten konstaterer at Bøkko har truffet med treningsopplegget.

- Peter Mueller og Håvard har gjort en veldig god jobb sammen. De har truffet med formen til VM på hjemmebane.

- Ikke skuffet
Landslagstrener Peter Mueller var strålende fornøyd med Bøkkos innsats.

- Jeg har ventet lenge på at Håvard skulle få til et løp som dette. Det var utrolig gøy, særlig at det skjedde foran hjemmepublikum på Hamar. Nå er han i en veldig god posisjon, slår Mueller fast.

Sammenlagtleder Kramer insisterte på at han ikke var skuffet over å bli slått av Bøkko.

- Jeg er ikke skuffet. Jeg er fortsatt i ledelsen sammenlagt. Håvard var heldig som fikk siste indre. I tillegg gikk han et flott løp.

På den avsluttende distansen skal de to selvsagt gå i samme par.

Av de øvrige nordmennene ble Sverre Haugli nummer 15, mens Øystein Grødum ble nummer 22 på distansen. Amerikanske Trevor Marsicano, som bare er 19 år gammel, tok tredjeplassen på distansen.

Maren Haugli er Norges eneste kvinnelige deltaker. Hun ble nummer 13 på kvinnenes 1500 meter, og ligger som nummer 14 totalt.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Kommentarer til denne saken