RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Super-Derek hyller Royal League

Foto: STIAN LYSBERG SOLUM (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Mens kritikken mot Royal League hagler, elsker Vålerenga-spissen Jan Derek Sørensen (35) turneringen.

BISLETT (Nettavisen) VÅLERENGA – AIK 4-2: : Det kom tydelig fram mot AIK søndag.

Veteranspissen har hatt en kanonhøst i VIF-trøya, og hans første av to mål mot AIK var kanskje hans fineste i hele 2006.

– Ballen spratt litt, men det var unektelig et pent mål om jeg skal si det selv, gliser Sørensen.

3-1-scoringen kom etter at Mohammed Fellah lurte en pasning bak forsvaret. Sørensen dempet ballen raskt og fra 16 meter dundret han ballen i tverrligger og ned, så hardt at AIKs keeper ikke hadde sjanse på å nå ballen.

– Bedre enn å trene
Mens fotballedere og spillere i alle tre deltakerlandene konkurrerer om å kritisere Royal League som en unødvendig og umotiverende turnering, mener Sørensen noe helt annet.

– Jeg vil heller spille kamper enn å løpe i marka eller på en tredemølle for å holde formen ved like. Når du i tillegg kan spille mot et lag som AIK, som vil spille fotball og er et av Skandinavias beste lag, er det den beste treningen du kan få, sier han.

At Sørensen er inspirert og sprudler selv i disse førjulstider, var tydelig på Bislett: To scoringer og én målgivende pasning sikret storseier for VIF – og kvalifisering for kvartfinalen i turneringen før gruppespillets to siste kamper.

Til og med AIKs trener, Rikard Norling, måtte skryte av ”Derek”:

– Vi var i ubalanse og slapp inn noen enkle mål på dødball. I tillegg hadde Vålerenga 10’ern, som gjorde en del riktig bra saker.

Vil ikke snakke om 2007
Jan Derek Sørensen har vært i fantastisk form helt siden han kom tilbake etter skulderskaden i august, og nylig ble han kåret til ”årets spiller” blant VIF-spillerne selv. Men selv om han har ett år igjen av kontrakten vil ikke Sørensen snakke om målsetningen for 2007-sesongen.

– Jeg tenker ikke på neste sesong ennå. Det er to kamper igjen i Royal League, deretter er det juleferie. Det er det eneste som står i hodet på meg, sier han.

Petter Myhre gliser når han blir spurt om formen til superspissen Sørensen, men er som vanlig diplomatisk og fremhever kollektivet framfor enkeltspillere:

– Vi er avhengige av at alle fungerer i hver kamp, og noen ganger fungerer enkelte spillere bedre enn andre. Sånn er det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere