*Nettavisen* Sport.

Super-Gamst slo til igjen

Med sin sjette scoring for sesongen, sørget Morten Gamst Pedersen for tre nye poeng til Blackburn. Og sikret seg selv enda høyere stjernestatus i Premier League.

02.01.06 22:40

BLACKBURN - PORTSMOUTH 2-1: Scoringen til "Gamsten" (24) var av typen vi har sett fra ham før: 20 meter fra mål, smalt han ballen opp i det høyre krysset med venstrefoten. En pangscoring, nordmannens sjette ligamål så langt denne sesongen.

I knallform

Den norske landslagsspilleren var aktiv og god kampen gjennom, og hadde flere innlegg og presise fremspill som førte til målsjanser. Selv om Portsmouth sjokkåpnet med et flott frispark-mål etter bare tre minutter, var det Blackburn som styrte det meste.

Etter utlikningen til Gamsten, satt man egentlig bare og ventet på ledermålet. Syv minutter før pause kom det ved en av Blackburns " dørvaktspisser", Paul Dickov.

Den hissige skotten var kjapt frampå etter en retur fra et Steve Reid-skudd fra 20 meter.

Norsk-dansk klinsj

Like etter pause gikk nordmannen i bakken og ble liggende etter å ha fått en støvel i ansiktet av Pompeys danske høyreback Brian Priske. Gamsten kom seg på beina igjen, men det var tydelig at Priske var lei av Blackburn-vingens herjinger og ville vise ham hvordan man spiller back i verdens hardeste liga.

Ti minutter senere var det imidlertid Gamst Pedersen sin tur til å være bølle, da han taklet Priske i knehøyde. Belønningen ble et gult kort.

Portsmouth, som desperat trenger poeng for å komme seg ut av nedrykkssonen, flyttet spillet høyere opp på banen mot slutten og kom til to-tre farligheter. Åtte minutter før slutt kom også Azar Karadas på banen igjen for Pompey og bidro med sin luftstyrke. Blant annet vant Karadas en duell med Blackburn-keeper Friedel, men ballen gikk like utenfor.

Dermed red Blackburn av det som kom og vant fortjent. Og Gamsten kunne nok en gang ta imot fansens jubel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag