Super-Magnus imponerte igjen

Magnus Carlsen (13) sto for en ny prestasjon i verdensklasse da han tok 3. plassen i den knallsterke Sigeman-turneringen.

10.05.04 13:28

Den siste tiden har verdens yngste stormester prestert på nivå med sjakkens etablerte superstjerner. Etter 5,5 poeng av 9 mulige i Sigeman er han også uoffisielt inne blant verdens 200 beste spillere.

Kun ti inviterte spillere fikk være med i Sigeman-turneringen, som foregikk vekselvis i Malmö og København. Fire av deltakerne figurerer på topp 100.

Det affiserte som vanlig ikke kompromissløse Magnus Carlsen.

Etter en litt treg start, avsluttet han strålende med tre seire på fire partier. Langspurten holdt til tredjeplass, bak danskene Curt Hansen og Peter Heine Nielsen.

Underveis i turneringen rakk 13-åringen fra Lommedalen i Bærum å nedspille både danske Heine Nielsen (67 i verden) og svenskenes håp Evgenij Agrest, nummer 109 på rankinglisten.

Sigeman-turneringen, som ble avsluttet søndag ettermiddag, er kjent for å være meget sterk og har stor prestisje. Turneringen var derfor en slags ilddåp for verdens yngste stormester. Han svarte med det beste norske resultatet på en årrekke.

Nå kan unggutten ta en velfortjent pust i bakken, før neste oppgave som er finalen i lag-NM i Trondheim 19. til 23. mai. Her spiller Magnus på lag med sin læremester og stormesterkollega Simen Agdestein.

PS! Under turneringen stilte Magnus Carlsen opp på pressekonferanse på kort varsel. Les hva han sa her .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.