Gå til sidens hovedinnhold

Super-Magnus mot Kasparov

Denne uken kan Magnus Carlsen bli verdens yngste stormester i sjakk. Neste uke møter han verdenseneren Garry Kasparov, som skryter uhemmet av 13-åringen.

Ingen norske spillere har fått møte Garry Kasparov på rundt 20 år, da Simen Agdestein tapte to ganger.

Men nå får Magnus Carlsen prøve seg i en lukket turnering på Reykjavik som begynner 17. mars. Både Kasparov og tidligere verdensmester Anatolij Karpov står på startstreken.

Ettersom bare 16 spillere får delta, er sjansen stor for at Magnus Carlsen møter en av de store stjernene.

"Han har stort potensial"
Magnus Carlsen er nå uoffisielt inne blant de 200 beste i verden – uansett alder. Sjakkjournalistene har virkelig fått øynene opp for 13-åringen fra Lommedalen, og han er blitt kalt "Sjakkens Mozart" i storavisen Washington Post.

Garry Kasparov, som ikke har for vane å skryte av andre enn seg selv, er blant de imponerte:

- Jeg snakket med Kasparov i slutten av januar, og vi så på Magnus' partier. Kasparov var veldig imponert og sa at Magnus var modig og talentfull, og at han har stort potensial. Det forteller Frederic Friedel i tyske Chessbase til TV 2 Nettavisen.

Tilbudene strømmer på
Det er strålende innsatser i to prestisjefylte turneringer - Corus i Nederland og Aeroflot i Russland - som gjør at tilbudene nå strømmer inn til den norske 13-åringen.

På Reykjavik denne uken kan han ta sin tredje og avgjørende inntegning i stormestertittelen – og bli den yngste stormesteren i verden.

I 1. runde vant Magnus som ventet mot en islending, men i 2. runde mandag tapte han mot den gamle storheten Jan Timman. Likevel er fortsatt muligheten til stormesternapp til stede.

Se partiet Magnus Carlsen - Jan Timman her:

http://www.chess.is/reykjavikopen/english.html (trykk på live games round 2)

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley