RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Super-reserven reddet RBK

Sist oppdatert:
LERKENDAL (TV2 Nettavisen) - Det er lenge siden jeg har vært så glad for en scoring, smilte Frode Johnsen etter at han kom inn og reddet RBK.

ROSENBORG-BODØ/GLIMT 2-0: Etter en svært bedrøvelig førsteomgang med påfølgende tordentale fra trener Per Joar Hansen i pausen, tente hjemmelaget såpass at de karet til seg tre viktige poeng.

Tabelljumbo Bodø/Glimt styrte nemlig det aller meste før hvilen og det hadde absolutt ikke vært ufortjent om nordlendingene hadde ledet ved halvtid.

- Fælt
- Førsteomgangen var rett og slett elendig. Ingen bevegelse og et utall feilpasninger. Fælt, sier Johnsen, som tror en serie med dårlige opplevelser og flere tap er forklaringen på at trønderne ikke klarer å få i gang spillet.

- Vi går på banen med en dårlig følelse, er usikre og kommer ikke skikkelig i gang. Dette er typisk for et lag som sliter i motgang. Heldigvis klarte vi å holde nullen, mye takket være et par klasseredninger av Espen Johnsen.

- Ti minutter ut i andre omgang ble det jo litt mer fart i sakene, fleiper han og sikter til sitt eget innhopp.

Et bytte som absolutt fikk avgjørende betydning for utfallet av kampen: Knappe ti minutter etter at måljegeren entret matta headet han ballen elegant forbi Glimt-keeperen. Kvarteret seinere serverte han ballen til angrepskollega Torstein Helstad, som sikkert satte den i nota.

Viktig seier
- Skikkelig artig å få klaff etter å ha vært på sidelinja noen uker. Nå er det bare å stå på videre og satse på poeng både borte mot Fredrikstad til uka og hjemme mot Lillestrøm neste søndag. Med full pott kan vi klatre ytterligere noen hakk på tabellen. Da er vi med igjen. Sånn sett var seieren mot Bodø/Glimt utrolig viktig, sier dagens mann på Lerkendal.

Noe Per Joar Hansen selvfølgelig er enig i. Den hardt pressede RBK-treneren pustet lettet ut etter kampen. Tre poeng på en dag som lenge så ut til å bli like svart som mange andre søndager dette året, gjorde godt.

- Vi sleit fælt i dag også. Spillerne sto i en omgang å så på Bodø/Glimt spille fotball. Forferdelig, sier RBK-treneren, som tross alt prøver å vinkle det hele positivt.

- Etter pausen klarte vi å skjerpe oss. Spillerne begynte å bevege seg, samtidig som vi klarte å slå pasningene til en medspiller. Mer skulle ikke til for å overta føringen og skape tilstrekkelig med sjanser til å vinne. Men som sagt; vi sliter fortsatt tungt, oppsummerer han.

Fortsetter trenerjakten
Mens Hansen & Co prøver å redde Rosenborgs ære ute på gressmatta, jobbes det iherdig med trenerspørsmålet i styrerommet. Rune Bratseth er svært så kortfattet når han skal svare på hvem som leder troppene på Lerkendal neste år.

- Aner ikke! Vi har gitt oss frist til 1. september med å avklare hvem som skal trene Rosenborg neste sesong. Pr. dato vurderes flere muligheter, er hans knappe kommentar.

Fortsatt i sumpen
For Bodø/Glimt ble turen til Trondheim helsvart. Laget spilte til tider friskt i første omgang, men klarte ikke å få ballen i mål – som vanlig. Dermed sliter nordlendingen fortsatt i sumpen i toppserien.

- Når vi ikke utnytter sjansene blir det ikke seier. Så enkelt er det, sier Erik Hoftun, som ikke fikk det gjensynet med Lerkendal han hadde drømt om. Det eneste han kan glede seg over er nok en hyllest fra drøyt 16.000 trøndere, som i motsetning til bergenserne vet hvordan man tar i mot gamle helter.

- Sånt varmer, men det hjelper lite på tabellsituasjonen. Vi ligger på bunnen og har en jobb å gjøre for å berge plassen, slår forsvarskjempen fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere