Gå til sidens hovedinnhold

Super-Rooney

Scoret fire og sendte Manchester United til topps.

MAN UNITED - HULL 4-0:

Mens de nærmeste rivalene Arsenal og Chelsea er opptatt med FA-cup denne helgen, benyttet Manchester United, som røk hodestups ut av den tradisjonsrike cupen hjemme mot Leeds, muligheten til å erobre førsteplassen i Premier League.

Til tross for utallige rykter rundt dårlig økonomi og mulige salg av stjerner som Wayne Rooney, lot ikke de regjerende mesterne seg vippe av pinnen da nedrykkstruede Hull gjestet Old Trafford.

United topper nå to poeng foran Arsenal og Chelsea.

De to londonlagene har imidlertid henholdsvis én og to kamper til gode på United, og dermed ser det ut til å bli et rotterace mellom disse tre i kampen om å løfte Premier League-bøtta i mai.

Stygt av Ferdinand
Det var imidlertid en episode rundt ti minutter før full tid som stjal mye av oppmerksomheten på Old Trafford lørdag.

Midtstopper Rio Ferdinand ga rett og slett Hulls Chris Fagan en strak høyre i bakhodet, men slapp unna fordi dommer Steve Bennet ikke så situasjonen. I stedet var det Fagan som fikk gult kort for munnbruk etter at han hadde fått seg en trøkk.

Ferdinand må nok trolig belage seg på et par kampers karantene likevel, ettersom den stygge og usportslige episoden ble fanget opp av TV-kameraene på Old Trafford.

United dominerte
Det aller meste handlet om United i første omgang.

Og det var i grunn bare en veldig god Boaz Myhill i Hull-buret og for svake avslutninger fra vertene som var grunnen til at kampen ikke var avgjort allerede etter de første 45 minuttene.

Hjemmelaget hadde en rekke store muligheter i løpet av omgangen, og mange av disse tilfalt Michael Owen. Den tidligere Real Madrid-spissen var ved flere sistemann på ballen etter glimrende angrepsfotball av United, men i duell med Myhill måtte den en gang så målsikre spissen kapitulere.

En som imidlertid ikke misser er Wayne Rooney, og i det 8. minutt var han mannen bak den eneste avslutningen i første omgang som hadde adresse nettmaskene. Paul Scholes knallet til fra distanse, og Hulls keeper klarerte rett i beina på Rooney. Alene med sisteskansen gjorde han ingen feil. 1-0!

Det skal likevel nevnes at rett i forkant av scoringen fikk vertene idømt en feilaktig corner av dommer Steve Bennett. Dermed burde situasjonen som ledet til målet aldri ha oppstått.

Hulls største mulighet i løpet av de første 45 var det Nick Barmby som sto for. Nomaden plukket opp et dårlig tilbakespill fra Jonny Evans, men avsluttet rett på Edwin van der Sar fra skrått hold.

Dermed gikk United i til pause med null hull.

Super-Rooney
Andre omgang var lenge en kjedelig affære, der hvert av lagene hadde hatt en stor sjanse hver. Men i løpet av de siste ti minuttene vartet Wayne Rooney opp med et realt målshow.

Like etter episoden med Ferdinand satte Rooney inn 2-0 i en situasjon der en Hull-spiller lå nede inne i feltet og opphevet offsiden, etter å ha blitt skadet av sin egen keeper.

Minutter senere var Rooney på farten igjen.

Nok en gang var Nani aktiv på sin høyrekant, og slo perfekt inn til lagkameraten som ventet inne foran mål. Fra kloss hold fikk spissen en enkel oppgave med å sette inn sitt tredje for dagen. Uniteds stjernespiss hadde imidlertid ennå mer på lager, og tre minutter på overtid fastsatte han sluttresultatet til 4-0.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut