RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Super-spurt av Berger

(FOTO: EPA/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Sterk avslutning ga Tora Berger sin andre verdenscupseier.

Selv om Tora Berger tapte mye til tyske Magdalena Neuner på den siste sløyfen, knekte hun de andre rivalene på slutten av løpet. Både russiske Sleptsova og ukrainske Semarenko lå foran Berger ved siste mellomtid, men hadde ikke mulighet til å følge Bergers langspurt. Det ble avgjørende for å sikre seieren for den norske jenta, som dermed tok sin andre verdenscupseier.

Fullt hus
Mange av de hardeste konkurrentene misset på standplass. Tross veldig tøffe værforhold klarte Tora Berger å skyte fullt hus på sprinten i Oberhof. Og det var nøkkelen til seieren under de rådende forholdene. For mens tyske Magdalena Neuner gikk et fantomløp i løypa bommet hun hele fire ganger på standplass.

Tidstap
Og da ble det for mye å hente på Berger inn mot mål. Men Berger tapte hele 26 sekunder på Neuner på den siste sløyfen og var kun 10 sekunder foran den tyske stjernen i mål. Men det holdt mot alle som prøvde seg. Da Sleptsova som hadde pådratt seg to strafferunder falt sammen etter målgang totalt utslitt, kunne Berger juble for en seier med 5, 5 sekunders margin.

Resultatene finner du her

Les flere saker i Nettavisens vintersportsmagasin

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere