RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Super-Svendsen hyller Bjørn

(FOTO: ANDERS SKJERDINGSTAD)
Sist oppdatert:
Emil Hegle Svendsen er sjeleglad for at ikke Torgeir Bjørn ble landslagstrener i langrenn.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Skiskyttertalentet føler han har tatt et skritt framover som langrennsløper siden OL-sesongen. Det takker han Torgeir Bjørn for.

- Torgeir er blitt en veldig viktig støttespiller for meg, ikke minst på den tekniske biten, sier Emil Hegle «Super-Svendsen» til Nettavisen.

Mer overkropp
Bjørn har vært med på de fleste samlingene i Svendsens første sesongoppkjøring på landslaget. Og den tidligere langrennsløperen har gitt den lovende trønderen helt konkrete arbeidsoppgaver.

- Det går først og fremst på at jeg må bli flinkere til å aktivisere overkroppen, forklarer Svendsen.

- Emil har fortsatt en del å gå på i forhold til de aller beste, både i forhold til styrke og teknikk. Men han er blitt klart bedre med overkroppen i løpet av denne sesongoppkjøringen, sier Torgeir Bjørn til Nettavisen.

For å kunne gi best mulig tilbakemeldinger, har han fulgt mange rulleskiøkter fra sykkelsetet.

- Gir oss et forsprang
- Det har fungert veldig bra, for det gir meg muligheten til å korrigere underveis, poengterer Bjørn.

Han har også gitt supertalentet en annen utfordring:

- Han har hatt en tendens til å gå veldig i rykk og napp. Jeg tror Emil vil tjene på å gå jevnere. Det har vi jobbet mye med, forteller Bjørn.

Selv vil han ikke ta æren for Svendsens utviklingen. Men 21-åringen er klokkeklar:

- Det at vi har med Torgeir Bjørn som teknikktrener, gir oss et klart forsprang til de andre nasjonene – og i forhold til langrennsløperne.

- Tap for langrenn
Svendsen er derfor meget glad for at Bjørn ikke ble landslagstrener i langrenn – som han kunne ha blitt da Krister Sørgård takket for seg i våres.

- Et tap for langrenn – bra for oss, smiler trondheimsgutten.

Lørdag konkurrerer han med spesiallangrennsløperne på Beitostølen. Svendsen er optimist – Torgeir Bjørn prøver å bygge ned forventningene:

- Emil må nødvendigvis være satt en del tilbake etter to uker med sykdom i oktober. Jeg er usikker på hva han kan prestere i helga, og er overbevist om at han kommer til å gå mye fortere senere i sesongen.

- Jeg ser ingen grunn til å være defensiv. Jeg går for å slå alle hver gang jeg stiller til start, repliserer Emil Hegle Svendsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere