*Nettavisen* Sport.

Super-Svendsen på pallen

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Lørdag var også Tarjei Bø tilbake i skiskyttersporet.

Ole Einar Bjørndalen viste lovende takter på herrenes stafett fredag og gikk en kjempeetappe. Svak skyting av Emil Hegle Svendsen kostet imidlertid Norge seieren.

Lørdag var herrene i aksjon på 10 kilometer sprint i Oberhof og igjen var det Bjørndalen og Hegle Svendsen som kom i fokus. De to stjernene ble best av de norske på en dag der russerne var hakket hvassere. Helge Svendsen ble nummer tre, mens Bjørndalen ble nummer ni på sprinten.

- Bra med pallen
Bjørndalen skjøt feilfritt på første skyting og gikk ut som nummer fire, mens Svendsen også traff alle blinkene og gikk ut som nummer sju. Svensken Fredrik Lindström ledet.

- Det er bra å komme på pallen. Jeg har litt å gå på. På stående som var det en grov bom, så det var ikke akkurat uflaks der, sier Svendsen til NRK.

- Totalt sett så var dette helt greit. Det var en hard løype så jeg tenkte å ta dem på slutten, men det holdt ikke helt, sier skiskytteren.

God russer
På andre skyting pådro de to norske seg hver sin bom. Helge Svendsen gikk imidlertid et godt langrenn og kom i mål som nummer to.

Bjørndalen, som startet litt bak Hegle Svendsen, klarte ikke å levere like god fart på sisterunden. Han gikk i mål som nummer sju og ble til slutt nummer ni.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Helge Svendsen måtte også se seg dyttet ned fra andreplassen da russeren Evgenij Garanichev gikk inn 0,5 sekunder foran ham i mål.

Det var russeren Dimitrij Malyshko som hadde den beste dagen i sporet. Til tross for at også han pådro seg en strafferunde, hadde han en overlegen tid i mål.

Helge Svendsen endte opp 13,1 sekunder bak vinneren, mens Ole Einar Bjørndalen var 35 sekunder bak russeren i mål. Ikke umulig å hente inn på søndagens jaktstart.

Bø tilbake
Sett med norske øyne var det også positivt å ha Tarjei Bø tilbake i verdenscupen lørdag. Bø har ikke gått noen verdenscuprenn før i år, og måtte start langt bak de beste.

Løypeforholdene var nok ikke like bra for dem som startet så langt bak. Bø var heller ikke feilfri i skytingen og pådro seg én bom på første skyting.

Han gikk ut 47 sekunder bak ledertiden til Dimitrij Malyshko etter første skyting. På andre skyting skjøt Bø feilfritt og gikk ut 52,9 sekunder bak ledertiden.

I mål måtte den tidligere verdensmesteren ta til takke med en 25.-plass.

- Tarjei har vært nervøs og spent, så det var nok godt for ham å få dette overstått, sier Emil Helge Svendsen om lagkameraten.

Av de øvrige norske deltakerne ble Henrik L'Abbe Lund nummer 24, Erlend Bjøntegaard nummer 35 og Lars Berger nummer 41.

Topp fem i Oberhof:
1.) Dimitrij Malyshko (RUS); 25.07,9
2.) Evgenij Garanichev (RUS), +12,6
3.) Emil Hegle Svendsen (NOR), +13,1
4.) Alexis Boeuf (FRA), +14,4
5.) Evgenij Ustyugov (RUS), +15,4

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.