RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Superbytte reddet Lyn

Sist oppdatert:
Diego Guastavino ble dagens mann på Nadderud. Se målene her!

Stabæk-Lyn: 1-1

Henning Berg blir nok geniærklert etter de to byttene han gjorde etter vel én times spill. Lyn slet mot serielederen, men Berg visste råd. Inn kom Diego Guastavino og han sørget for en viktig utligning for osloklubben. Men Lyn var heldige som fikk med seg ett poeng fra Nadderud.

Sjanser til begge lag
Første omgang bølget spillet fram og tilbake. Lyn var farlige på kontringer, mens Stabæk dominerte midtbanen og var stadig frempå med gode pasninger til den giftige spissduoen Daniel Nannskog og Veigar Páll Gunnarsson.

Alanzinho åpnet kampen med et farlig skudd etter syv minutters spill. Skuddet fra 16 meter sneiet tverrliggeren. Ti minutter senere var Lyn farlig frempå med ett skudd fra Knudtzon, men ballen gikk via en Stabæk-spiller og ut til corner.

I det 33. minutt var Eddie Gustafsson på bærtur utenfor 16-meteren og Páll Gunnarsson snappet ballen foran han. Men fra en vanskelig vinkel sendte islendingen ballen i nettveggen.

Resten av omgangen var det gode sjanser til begge lag, men ballen ville ikke i mål.

259766

Superbytte
Men etter pause ble det klart hvorfor Stabæk er serieleder. Laget viste seg fra sin beste side og det var fortjent da Veigar Páll Gunnarsson sendte bærumingene i ledelsen etter 57 minutters spill. Etter fint spill på høyresiden av Alanzinho, ble Páll Gunnarson spilt alene gjennom og gjorde ingen feil alene mot Eddie Gustafsson i Lyn-buret.

Etter 65 minutter følte Lyn-trener Henning Berg at det måtte gjøres bytter i laget og han bestemte seg for å ta ut Espen Hoff til fordel for Diego Guastavino og Erling Knutdzon til fordel for Endre Fotland Knutsen. Og for noen bytter det skulle vise seg å bli! De to spillerne utmerket seg umiddelbart. Knutsen sendte pasning til Guastavino som fyrte av gårde et skudd fra 22 meter som sneik seg inn ved stolperota. Utakbart for Jon Knudsen og en ufortjent utligning var et faktum.

Resten av kampen presset Stabæk på for vinnermålet, men Gustafsson var en levende vegg bakerst hos Lyn. Til tross for kjempesjanser til Nannskog og Johan Andersson, endte det uavgjort 1-1 på Nadderud. Dermed leder Stabæk med fem poeng på Fredrikstad med én kamp mer spilt. Lyn beholder fjerdeplassen i Tippeligaen.

Fornøyd
Henning Berg var fornøyd med sine gutter etter kampen.

- Vi gjør mye riktig. Synd at vi ikke scorer flere mål. Jeg syns vi gjør mye bra mot Norges beste lag. Vi gjør alt i alt en veldig god prestasjon, sa han til TV2 Sport etter kampen.

Stabæk-trener Jan Jönsson var ikke like fornøyd med sitt lag.

- Uavgjort er en skuffelse iallfall med tanke på 2. omgang. De fikk også en enkel utligning.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Fotballgal? Prøv det norske spillet Managerleague!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere