Gå til sidens hovedinnhold

Superduellen du ikke vil gå glipp av

Fredag svarer Daniel Høglund og Arnstein Frilling på alt du vil vite om Super Bowl.

Natt til mandag er det duket for en av verdens største sportsbegivenheter, når den 46. Super Bowl spilles på Lucas Oil Stadium i Indianapolis.

Oppgjøret går mellom New York Giants og New England Patriots. Sistnevnte har dermed en gyllen mulighet til å revansjere Super Bowl-tapet for nettopp Giants i 2008.

Nettmøte fredag
Kampen sendes på Viasat 4. Sendingen starter 23.00 norsk tid og ledes av Daniel Høglund. Sendingen fra Indianapolis starter på Viasat 4, Viasat Sport HD og Viaplay fra 24.00.

Høglund lover en fartsfylt og innholdsrik sending, som skal holde det gående til morgenkvisten.

- Arnstein Friling og Thomas Folvik er eksperter i studio, pluss at vi får besøk av supportere og ambassadøren. Sendingen kommer til å ha et høyt tempo med masse reportasjer fra Indianapolis og New York. Vi vil ha reporter på stadion, og et eget kamerapunkt ved fanplass både i New York og Foxborough slik at vi kan gå direkte til disse byene. Etter kampen sender vi helt til klokken 05.00, med intervjuer fra spillere, trenere og fansen i de to byene, forteller Høglund til Nettavisen.

Quarterbackduell
Det er selvfølgelig knyttet store forventninger til stjerneduellen mellom quarterbackene Eli Manning (New York Giants) og Tom Brady (New England Patriots) i søndagens kamp.

Superstjernene er regnet å være blant de beste i sin posisjon i NFL og blir helt avgjørende for hvert sitt lag.

Brady er en av USAs mest berømte idrettsmenn. Både gjennom sitt solide spill i mange sesonger og sitt glamorøse utseende har 35-åringen blitt en helt i USA.

Patriots-spilleren har vært med å vinne Super Bowl ved tre anledninger tidligere. Det skjedde i 2002, 2004, og 2005. Alle ganger med New England Patriots.

- Det å spille i slike kamper er det du drømmer om som idrettsmann. Det er jævlig å skru på TV-en om du ikke skal spille Super Bowl, fordi alt handler om det, sier Brady.

- Det er dette vi har jobbet hardt for hele karrieren. Jeg har spilt noen slike kamper tidligere og det er artige oppgjør. Men det er litt rart å tenke på at sesongen er over om fem dager.

Se intervjuet med Brady i vinduet under:

HTML EMBED

Ut av skyggen
Eli Manning på sin side er også regnet som en av NFLs beste quarterbacker og har én Super Bowl-triumf på merittlisten fra før. Det var seieren over nettopp Patriots i 2008.

Den gang vant Giants kampen med 17-14 og hindret med det New England Patriots fra å gå ubeseiret gjennom sesongen. Kun ett lag har gjort det i NFL-historien, Miami Dolphins i 1972.

Eli Manning har imidlertid lenge bare vært kjent som lillebroren til Peyton Manning, mannen som i årevis duellerte med Tom Brady om å være NFLs beste quarterback.

Mange mente det derfor var på grunn av etternavnet at lillebror Eli i 2004 ble draftet av New York Giants. 31-åringen har likevel vist at han har mer enn et navn å skilte med på fotballbanen.

Og samtidig som lillebror gjør seg klar til å spille Super Bowl, vurderer Indianapolis Colts å frigi storebror Peyton for å slippe en bonusutbetaling på 28 millioner dollar som forfaller i mars.

- Da Peyton vant Super Bowl ble jeg så misunnelig at det ga meg inspirasjon til å gjøre det selv, sier Eli som søndag kan sikre sin andre tittel. Storebror har kun en på merittlisten.

Da Eli var med å vinne i 2008 ble svært dramatisk og kampen er regnet som en av de aller beste Super Bowl noensinne. Det lover med andre ord svært godt før lagenes møtes søndag.

Kanskje med øyeblikk som i videoen under?

HTML EMBED

Nedenfor kan du lese hva Høglund og Friling svarte leserne under et nett-treff.

Kommentarer til denne saken