Gå til sidens hovedinnhold

Superduoen sendte Uruguay til himmels

Diego Forlan og Luis Suarez scoret da Copa America-tittelen ble sikret.

URUGUAY-PARAGUAY 3-0:

Uruguay er mester i denne utgaven av Copa America. Det ble klart etter at laget vant klart mot Paraguay på søndag. Og det var lagets to kanskje største stjerner som sikret gullet.

Diego Forlan og Luis Suarez viste seg som et fryktinngytende spisspar i VM forrige sommer, og spissene var også i storform under søndagens finale.

Suarez åpnet ballet, mens Forlan doblet ledelsen i en førsteomgang som Uruguay dominerte.

I annenomgang var Paraguay best, men litt magi fra Suarez og Forlan avgjorde kampen. Edinson Cavani startet en kontring, spilte videre til Suarez, som glimrende flikket videre til Forlan. Sistnevnte gjorde ingenting feil alene med keeper, og dermed kan Uruguay feire sin 15. tittel i Copa America.

- Det betyr mye for meg. Det er helt spesielt. Min bestefar har vunnet turneringen, min far har gjort det og nå har også jeg klart det, forteller Diego Forlan etter kampen.

Visste det ville bli vanskelig
Også Luis Suarez var en glad mann etter kampen.

- Vi er glad for å vinne. Det har vært en lang vei, og målet var å komme til finalen. Da vi kom dit, var målet å vinne den, sier Luis Suarez etter kampen.

Paraguay har vært solide så langt i turneringen, spesielt defensivt, noe som har resultert i en finaleplass. Uruguay var derfor innstilt på en tøff kamp.

- Vi visste at Paraguay ville bli en vanskelig kamp. Vi var innstilt på at det ville ta tid å sikre seiere, men da vi fikk to mål var det gjort, sier Suarez, og får støtte av spisskollega Forlan.

- Paraguay er en vanskelig motstander. Det at vi scoret tidlig, var en klar fordel, uttaler spissen.

Knallåpning av Uruguay
Uruguay åpnet klart best, og allerede etter et minutt fikk laget en målsjanse da Luis Suarez kranglet til seg ballen inne i Paraguays straffefelt. Spissens avslutning via keeper gikk imidlertid rett utenfor stolpen.

HTML EMBED

Uruguay fortsattet trykket, og etter fire minutter ble det ropt etter straffe etter at en ball, som var på vei mot nettet, ble stoppet av en Paraguay-hånd. Der så det ut som Uruguay ble snytt for en straffe.

Etter 11 minutter fikk Uruguay uansett resultat for presset. Ved en tilfeldighet havnet ballen hos Luis Suarez. Liverpool-spissen dro av en forsvarsspiller, før han skjøt ballen via en spiller og inn i det lengste hjørnet.

Forlan doblet
Etter det roet kampen seg noe ned. Paraguay kom mer med i kampen, men klarte ikke å skape de største sjansene.

Diego Forlan fikk en stor sjanse til å doble ledelsen til Uruguay, da han kom alene med keeper etter 30 minutter, men han klarte ikke å utnytte sjansen. Like før pause gjorde han imidlertid opp for seg da han banket ballen i nettet etter å ha blitt spilt fri av Egidio Arevalo.

Dermed gikk Uruguay til pause med en fortjent 2-0-ledelse.

Stod imot press
I annenomgang presset Paraguay naturligvis på for å komme inn i kampen igjen.

Det resulterte i noen store sjanser. Etter 54 minutter kom den første store sjansen da Nelson Valdez banket ballen i tverrliggeren. Reprisene viste at Nestor Muslera faktisk fikk en hånd på skuddet. Et fantastisk skuddforsøk og en fantastisk redning.

Etter 62 minutter var det Cristian Riveros som fikk en sjanse til å redusere, men hans avslutningsforsøk ble for dårlig og Muslera reddet igjen.

Paraguays sjansesløsing skulle vise seg å bli kostbar. Like før full tid avgjorde Diego Forlan kampen. Luis Suarez spilte igjennom sin spissmakker og denne gangen var Forlan sikker alene med keeper.

3-0, og dermed er Uruguay Copa America-mestere 2011.

Kommentarer til denne saken