*Nettavisen* Sport.

Superduoen!

Foto: AFP/Scanpix

Didier Drogba og Nicolas Anelka var effektive og sørget for Chelsea-seier mot Fulham.

23.08.09 21:35

FULHAM – CHELSEA 0-2:

Chelsea har fått en knallstart på Premier League-sesongen, og før søndagens oppgjør mot Fulham på Craven Cottage sto blåtrøyene med full pott. Det gjorde de også etter at kampen mot Brede Hangelands klubb var ferdigspilt. Carlo Ancelottis disipler gjorde nemlig akkurat det som var forventet av dem.

Og i begivenhetenes sentrum sto nok en gang Didier Drogba. Chelsea-spissen fikk en svak start på forrige sesong, da Luis Felipe Scolari var sjef for londonlaget, men etter at brasilianeren forsvant fra Stamford Bridge, blomstret Drogba opp igjen. Formen har han bevart.

Scoret før pause
I åpningskampen mot Hull scoret han begge målene i Chelseas 2-1-seier, og søndag var han på farten igjen. Snaue fem minutter før pause ble han spilt perfekt igjennom av spisskollega Nicolas Anelka, og alene med Fulhams Mark Schwarzer var han kald.

Målet kom på det som var Chelseas første store mulighet i kampen. Underholdningen i løpet av de første 45 minuttene hadde nemlig ikke vært all verden å skryte av. Vertene hadde hatt lite å by på, mens Chelsea altså tok vare på den store sjansen de fikk.

Rollebytte
Heller ikke etter hvilen ble det noe fyrverkeri av en kamp, men Chelseas spisspar viste nok en gang hvor giftige de er. Denne gangen var rollene byttet om.

Et kvarter før slutt spilte Drogba igjennom til Anelka, og denne gangen var det han som fikk vist fram gode avslutningsegenskaper. han dro seg lett forbi Schwarzer og satte ballen i det tomme buret. Flere mål skulle det aldri bli på Craven Cottage.

Hangeland fra start
Brede Hangeland spilte som vanlig fra start for Fulham, mens Bjørn Helge Riise og Erik Nevland var plassert på benken. Nevland ble byttet inn for Bobby Zamora i det 75. minutt, men den norske måljegeren klarte aldri å sette sitt preg på kampen.

Chelsea ligger nå som nummer to på tabellen, med ni poeng, men dårligere målforskjell enn Tottenham. Fulham ligger som nummer 12, med 3 poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag