RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters / NTB scanpix

Superhopp ikke nok for Jacobsen

Sist oppdatert:
Måtte ta til takke med andreplass i hoppuka.

Det meste har handlet om Anders Jacobsen og østerrikeren Gregor Schlierenzauer i denne utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka søndag. 10,7 poeng skilte rivalene før siste renn.

Under kvalifiseringen lørdag sviktet Schlierenzauer totalt, noe som ga Jacobsen håp om at han kunne misse igjen under søndagens renn i Bischofshofen. Så heldig var imidlertid ikke nordmannen. Schlierenzauer hoppet 133 meter i første omgang og ledet foran nettopp Jacobsen.

Superhopp ikke nok
Hønefoss-gutten hoppet 131,5 meter i første omgang. Med dette resultatet økte østerrikeren ledelsen før finalen.

Som nest sist i bakken ville Jacobsen likevel gi rivalen kamp til døren. I det andre hoppet klemte nordmannen til med 139 meter. Schlierenzauer svarte med 137,5 meter og vant dermed rennet.

Østerrikeren vant også hoppuken sammenlagt, foran nettopp Jacobsen. Tom Hilde kapret tredjeplassen i sammendraget, mens Anders Bardal ble nummer fem totalt.

- Det er nok i Innsbruck at det raknet. Du trenger ikke mer enn ett dårlig hopp i denne sporten. Jeg er likevel dritfornøyd med det jeg har fått til, sier Jacobsen til NRK.

- Dette er en kjempeopptur, ikke bare for meg, men hele laget. Klarer jeg å stabilisere formen enda litt mer kan det virkelig lukte fugl i VM, sier Jacobsen.

- Helt rått
Lagkameratene hadde også mye skryt å komme med om Hønefoss-guttens innsats.

- Det er helt rått det han har levert her. Jeg visste han var på gang og har egentlig ventet litt på dette, sier Anders Bardal til NRK.

- Det er fenomenalt rått. På sitt beste er det ingen som kan følge Anders. Det greier ikke engang østerrikeren. Det blir morsomt når han kan stabilisere seg på dette nivået, sier Tom Hilde.

Stefan Kraft fra Østerrike ble for øvrig nummer tre i rennet søndag. Det var hans første pallplass i karrieren.

Nummer fem og ni
Anders Bardal har sammen med Jacobsen vært med å kjempe i toppen denne uken. Etter første omgang søndag lå han på niendeplass, men vartet opp med et godt hopp i andre omgang.

Trønderen strakte seg til 130 meter og ble til slutt nummer fem både i rennet og i sammendraget.

- Jeg gjør igjen en bra konkurranse og er fornøyd med det. Jeg hadde som mål å bli bedre enn i fjor, da ble jeg nummer fire, men femteplass er bra det. Jeg rotet det litt bort i Oberstdorf, sier Bardal.

Tom Hilde har levert en meget god hoppuke, men hadde ikke helt dagen i Bischofshofen. Askergutten lå som nummer 16 etter første omgang, men hoppet seg bra opp i andre omgang og ble nummer ni. Det holdt til å sikre tredjeplassen i sammendraget.

- Jeg synes jeg er flink. Jeg gjør to gode hopp i dag, men er ikke helt heldig med forholdene i første omgang. Jeg gjennomfører likevel en god konkurranse, sier Hilde til NRK.

- Jeg fikk fjorårssesongen ødelagt, og da er det ekstremt deilig å slå tilbake med en tredjeplass sammenlagt her. Nå føler jeg bare glede, sier Hilde.

Raste nedover
Rune Velta lå som nummer 13 etter første omgang, men klarte ikke levere like bra i andre omgang. Hopperen fra Lommedalen landet på 121,5 meter i andre omgang og raste dermed nedover listen. Velta endte opp som nummer 25 søndag.

Anders Fannemel hadde en dag på det jevne i avslutningsrennet og vartet opp med hopp på 127 meter og 125,5 meter. Dette holdt til en 26.-plass for unggutten fra Hornindal.

- Dette var dårligere enn det første hoppet, men bedre enn i går, sier han om annethoppet til NRK.

- Jeg er greit fornøyd med hoppuka. Jeg var ikke i så god form da jeg kom ned hit, men har fått til noen gode plasseringer i løpet av uken. Men jeg skulle gjerne gjort det bedre, sier Fannemel.

Andreas Stjernen og Vegard Svendsen kom seg ikke videre til finaleomgangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere