Gå til sidens hovedinnhold

Superjenta til Eggen

Det er ikke hver dag vi bankerspiller Arild Eggen, men fredag tror vi han vinner med formsterke Supergirl Dotcom

Den store OGP-helgen nærmer seg med stormskritt, og fredag er det en ny herlig spilledag vi har foran oss. Det starter med V4 fra Gävle, før Bjerke har et minivorspiel med lunsjtrav. Deretter er det ettermiddags-V5 fra Østersund, før Jarlsberg avslutter fredagsshowet med V65 og jackpot. På Eksperten har vi lagt ut en mengde med andelslag både til dagens løp og selvsagt til helgens løp. De finner du ved å klikke på lenken under.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Bjerke byr altså på et mini-vorspiel når de fredag innleder sin store Grand Prix-helg med lunsjtrav. Sportslig er det naturligvis ikke noe høydepunkt med tanke på løpene lørdag og søndag, men spillemessig er det uansett svært interessant.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Vi kan nesten ikke erindre sist vi bankerspilte Bjerke-trener Arild Eggen i denne spalten, men fredag gjør vi et unntak. Nå er ikke Arild Eggen den som kjører mest løp så det har sin naturlige forklaring.

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 13.37
DD kl. 14.12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Ihvertfall har vi blitt imponert over fireårshoppa 3 Supergirl Dotcom i dennes to siste seiersløp. Nest sist tok hoppa en svært enkel seier etter å ha blitt kjørt frem i dødens 1200 meter igjen i Drammen og sist fredag på Biri avgjorde hoppa direkte når Eggen satte fart inn mot den siste svingen. Motstanden har ikke vært den tøffeste i disse to seiersløpene, men motstanden er ikke noe tøffere fredag. Fra et perfekt tredjespor bak bilen, er det mye som tyder på at hoppa kommer seg tidlig til tet. Uansett posisjon underveis, synes vi dette ligner en topp vinnersjanse og Supergirl Dotcom er vårt klare bankervalg i lunsjomgangen på Bjerke fredag.
Rangering V5-4/DD-1: A: 3 B: 5-1 C: 10-11-12-7-8-4-6-9-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vi støter på en av lunsjomgangens største favoritter allerede i V5-1, i form av 6 M.T. Good Looking og Erik Killingmo. Hoppa norgesdebuterte for Killingmo i et V65-løp på Bjerke for tre uker siden og var endel betrodd i det løpet. Kom da fort mot den siste svingen, men maktet ikke å fullføre og ble sjette i et løp storfavoritten Sejr Gammelsbæk ledet fra start til mål. Helt annen motstand fredag og normalt er dette en flott vinnersjanse, men vi vil gjerne se hoppa prestere før vi setter alle lunsjkronene på hoppa og velger derfor å spekulere.

Bak favoritten er det vidåpent og nærmest setter vi følgende: 2 Enjoy The Money (svenske med fine treningsrapporter), 7 Wonder Boy A. (ny regi, men denne kan en god del), 9 Aidensfield (mye bedre enn raden), 1 Nugga Hydrup (står forlokkende til spormessig og bra kusk), 4 Oxygen Augustinu (en mil bedre enn raden) og 11 Gentle Jet (kun på det jevne før løpspausen, men har en viss kapasitet). På det største forslaget velger vi heldekk.
Rangering V5-1: A: 6 B: 2-7-9-1-4-11 C: 3-10-12-8-5

HTML EMBED

V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Kun åtte hester til start i dette løpet, men bra sportslig klasse og vår klare favoritt blir 3 Script Kiddy S.E. som imponerte stort på Klosterskogen nest sist, da han enkelt tok ned storfavoritten Pebbe Simoni etter en kruttsterk sisterunde. Prøvde hardnakket å ta seg forbi gode Fleetfoot Hanover sist på Momarken, men kom ikke forbi. Fine forutsetninger her og et bankeralternativ.

7 Chippon flyr trolig til tet. Etter å ha imponert i to strake seiersløp, skuffet Chippon litt sist da han ble kraftig frakjørt av One In A Million på Biri. Her ligger det an til at Olav Mikkelborg kan få dirigere i front og da kan det bære helt hjem. 5 Ostaggio fikk endelig fullklaff sist på Bjerke og Malmin-traveren kan vinne her også, selv om motstanden er skjerpet.

Vi betaler også for 2 Illuminato Winner L. (kan få det sydd opp nå) og 8 X.O. Hornline (variabel, men kan mye).
Rangering V5-2: A: 3 B: 7-5-2-8 C: 4-6-1

V5-3 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Fartsfylte 3 Fakseflya dukker opp i regi Vidar Engebretsen og får Vidar Hop som kusk. Hoppa har levert bra prestasjoner i Bergen, men fast kusk Odd Storetvedt er ikke i nærheten av de taktiske egenskapene til Vidar Hop og hoppa kan vinne direkte i ny regi.

4 Frisli Lomi ble helt perfekt styrt av Eirik Høitomt sist på Jarlsberg, men tross dette ville ikke hoppa forbi Spik Pålly mot mål. Hun skal ha det på sine premisser denne dama, men fredag er det perfekte betingelser på yndlingsdistansen. 2 Stokkefaksa er også en luring og kan finne på hva som helst underveis. Fartsmessig duger hun godt.

Det gjør også 5 Mona som ikke likte baneforholdene sist på Jarlsberg. Nest sist var det fin stil på hoppa. 7 Maiamy holder bra form nå og kan vinne mot denne lunefulle gjengen. 6 Krum Odina er tilbake på sprint og har fart til å vinne dette. Åpent hoppeløp her altså.
Rangering V5-3: A: 3 B: 4-2-5-7-6 C: 8-9-1

V5-5/DD-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
1 Ladynato var sjanseløs mot Global Oracle sist og fikk maks som toer. Her ligger det an til tet, men hoppa er sårbar dersom farten blir høy underveis. Variable 6 Pembroke er mer enn god nok dersom dagsformen er på topp, men har levert under pari i et par løp nå.

8 Victor Mustang leverte bra løp i fjor og er en outsider direkte etter lang pause. 2 Rocky Finess er vanskelig å plassere, men leverte noen gode løp i 2011. To hester skiller seg litt ut i V5-finalen, det det også finnes mange småoutsidere.
Rangering V5-5/DD-2: A: 1 B: 6-8 C: 2-10-3-9-11-7-5

Kommentarer til denne saken