RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Superkast av Thorkildsen

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Andreas Thorkildsen knuste konkurrentene med årsbeste i verden.

27-åringen fra Kristiansand åpnet med et kjempekast på 88,13 meter og fulgte det opp med oppsiktsvekkende gode 91,28 meter i andrekastet. Da var Thorkildsen fornøyd, og sa takk for i kveld.

Nordmannen sliter med lysken og ville nok ikke ta noen unødvendige sjanser.

Nesten personlig rekord
91,28 er det lengste kastet i verden i 2009 og bare 31 centimeter bak hans personlige rekord, som han satte i Oslo i 2006.

- Det føltes veldig bra i dag. Det gikk langt, sier Thorkildsen til NRK.

- Jeg kjente tendenser til at det krampet seg i lysken, og det er to stevner igjen. Med det resultatet der tenkte jeg at det ikke var noen vits i å risikere noe. Jeg er usikker på om jeg kunne ha kastet lenger.

Antti Ruuskanen fra Finland ble nummer to i Zürich med et kast på 85,39, mens Ruuskanens landsmann Ari Mannio endte på tredjeplass med 81,82.

Fikk revansje
Jelena Isinbajeva fra Russland revansjerte den skuffende VM-innsatsen i Berlin ved å sette ny verdensrekord i stavsprang fredag. Den nye rekorden lyder på 5,06 meter.

- Det er morsomt å se, når hun var så langt nede for en uke siden og så kommer hit og setter verdensrekord, skryter Thorkildsen.

Tøff 100-meter
Bolt fikk tøff kamp av landsmannen Asafa Powell i starten, men avsluttet sterkt og vant 100-meteren på tiden 9,81. Powell ble nummer to med tiden 9,88. Darvis Patton fra USA ble nummer tre med 9,95.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere