Gå til sidens hovedinnhold

«Superkjedelige» superstjerner

Chelsea har gjort det til en vane å kjøpe stjernespillere, men scorer færre mål enn noensinne. Spørsmålet er om det spiller noen rolle så lenge de vinner - som mot Boro.

BORO - CHELSEA 0-1: Chelsea har scoret sju mål på sju ligakamper. Det imponerer ikke fansen, og det imponerer ikke engelsk media. Med Didier Drogba, Eidur Gudjohnsen, Mateja Kezman og Adrian Mutu skulle manager Jose Mourinho ha det verktøyet han trenger for å hamre målene inn bak motstanderne.

Så langt har ikke Chelsea klart det.

Helt i toppen
Men selv med et lavt målsnitt og uten blendende spill vinner laget kampene sine. Chelsea er det eneste laget i ligaen som holder følge med Arsenal så langt. I sannhetens navn skal det bemerkes at Everton faktisk også henger med, men det er ingen som forventer at det varer evig.

En bortekamp mot Middlesbrough er blant de tøffere utfordringene i årets Premier League, men Chelsea vant fortjent 1-0 etter en flott scoring av Didier Drogba. Den dyrkjøpte spissen fra Elfenbenskysten bredsidet ballen i mål fra 15 meters hold.

Seieren var fullt fortjent.

Mourinho fornøyd
- Et lag som spiller som oss, trenger ikke å bekymre seg for ikke å score mål. Vi spilte veldig bra mot Villa og Spurs, og i dag hadde vi den samme kontroll på kampen, sa manager Mourinho til Sky Sports etter kampen.

- Vi skapte mange sjanser. Den eneste overraskelsen var at vi scoret så sent.

Portugiseren mangler ikke selvtillit:

- Slik vi spiller, vil vi en dag møte et lag som har skikkelig uflaks. Alle sjansene våre vil gå inn, og vi vil vinne 4-0 eller 5-0, tipper Mourinho.

Sjanseløse Boro
Middlesbrough skapte ikke en eneste skikkelig sjanse i løpet av 92 minutters spill. Men Chelsea var heldige som fikk beholde Alexei Smertin på banen. Russeren pådro seg et korrekt gult kort for holding i det 61. minutt – og burde fått sitt andre for en holding i det 64. minutt.

Dommeren lot ham slippe med en muntlig advarsel.

Og manager Jose Mourinho trengte null sekunders betenkningstid på sitt første spillerbytte. 30 sekunder etter at Smertin fikk frisparket mot seg, satt han på benken. Ingen grunn til å ta noen sjanser¿

Chelsea har kun sluppet inn ett mål på de sju første kampene i årets sesong. Det er suverent best i Premier League, og en solid forklaring på hvorfor laget ligger der de ligger.

HTML EMBED
Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt