Omega Pharma-Lotto sine sponsorer skiller lag etter sesongen.

Det har ført til mange spekulasjoner om hvem Omega Pharma skal slå seg sammen med.

Vacansoleil, Quick Step, Geox, HTC-Highroad og Leopard Trek er blitt nevnt som mulige samarbeidspartnere.

Omega Pharma og Quick Step
Nå ser det ut som at det er det belgiske Quick Step som skal samarbeide med Omega Pharma. Dette ble brakt på banen allerede før Tour de France.

Flere medier melder nemlig at de to sponsorene annonserte dette mandag.

Omega Pharma og Quick Step har tidligere samarbeidet, i 2003 og 2004, da med lagnavnet Quick Step-Davitamon (Omega Pharmas vitamin-merke).

Hva skjer?
Sammenslåing er ikke bare positiv for rytterne på lagene. Et profflag kan nemlig ikke ha mer enn 30 ryttere. Det blir derfor interessant å se hvem som følger fra Omega Pharma-Lotto, og hvem som eventuelt må forlate Quick Step.

Tom Boonen har allerede forlengt kontraktet med Quick Step, men det er usikkert hvem som tar turen fra Omega Pharma-Lotto til det nye laget.

Et annet faktum er at Quick Step i øyeblikket ligger som nummer 17 av 18 på World Tour-rankingen, og kunne ha mistet plassen i den øverste divisjonen. Dersom det kommer ryttere fra Omega Pharma som har tatt World Tour-poeng, vil dette hjelpe laget til å beholde plassen i den øverste divisjonen.

Etter at disse to slår seg sammen vil det også bli en ledig plass i World Touren. Det kan bli en til dersom HTC blir lagt etter sesongen.