Nettstedet Gazet van Antwerpen skrev tirsdag formiddag at Omega Pharma kan ta over som hovedsponsor for Quick Step fra og med neste sesong.

I april bekreftet Omega Pharma og Lotto at de ville skille lag etter 2011-sesongen. De har blant annet Philippe Gilbert, André Greipel og Jurgen Van Den Broeck i stallen. Sistnevnte skal allerede være klar for Lottos belgiske sykkelprosjekt.

Les også: Gilberts lag mister sponsor

Og i oktober ble kjent at den tsjekkiske milliardæren Zdenek Bakala kjøpte seg opp i det belgiske klassikerlaget og sikret finansieringen, i hvert fall ut 2013.

Avisen skriver at Omega Pharma er interessert i et partnerskap med et annet selskap, og at de blant annet har forhørt seg hos Saxobank, Ag2r og Leopard. Men nå har de altså siktet seg inn mot Patrick Lefeveres mannskap.

Det til tross for at Lefevere sa følgende i slutten av april:

Coeman bekrefter ryktene
- Quick Step har ingenting å gjøre med det som skjer mellom Omega Pharma og Lotto, og det er absolutt ikke noe i ryktene som går om et samarbeid mellom Quick Step og Omega Pharma-selskapet for neste sesong, sa Lefevere ifølge cyclingnews.

- Denne feilinformasjonen som har vært i noen medier er totalt uansvarlig og overfladisk, og det viser mangel på respekt for sykkellaget Quick Step, våre sponsorer og for Omega Pharma-Lotto-laget. Det kan til og med forstyrre nåværende og fremtidige forhandlinger med potensielle sponsorer.

Omega Pharma-Lotto-manager Geert Coeman spiller med litt mer åpne kort.

- Vi har flere muligheter. Det er enten Patrick Lefevere, Leopard-Trek eller Vancansoleil-DCM. Vi håper at vi skal finne en løsning før touren, sier han i følge sporza.be.

Omega Pharma og Quick Step har tidligere samarbeidet i 2003 og 2004, da med lagnavnet Quick Step-Davitamon (Omega Pharmas vitamin-merke).

Nå kan de altså spille på lag igjen.

PS! Tom Boonen har allerede forlenget kontrakten med Quick Step ut 2013. Laget offentliggjorde mandag at Dries Devenyns, Kristof Vandewalle og Guillaume Van Keirsbulck også har forlenget deres avtaler med to nye år. Sistnevnte fikk rett etterpå vite at kjæresten omkom i tragisk motorsykkelulykke i Belgia mandag. procycling.no kondolerer.