Gå til sidens hovedinnhold

Superligaen med ny uttalelse

Superligaen forsvarer egen turnering, men erkjenner at de er nødt til å revurdere planene.

Den europeiske superligaen falt tirsdag sammen som et korthus etter at alle de engelske klubbene bekreftet at de trekker seg fra den omstridte turneringen.

Ikke lenge etter at de engelske klubbenes helomvending kom superligaen med en uttalelse, hvor de tar turneringen i forsvar.

Les også: Alle Premier League-klubbene trekker seg fra Super League

- Den europeiske Superligaen er overbevist om at status quo i europeisk fotball må forandre seg. Vi foreslår en ny europeisk turnering fordi det eksisterende systemet ikke fungerer, innleder Superligaen.

Vil revurdere prosjektet

Videre skriver de at turneringen ønsker å videreutvikle fotballen, i tillegg til å skape inntekt og stabilitet for en bransje hardt rammet av koronapandemien.

Les også: Liverpool-spillerne med uttalelse om Super League: - Vi vil ikke at det skal skje

- Til tross for at de engelske klubbene nå kunngjør at de trekker seg, en avgjørelse tvunget frem av presset de er under, er vi overbevist om at forslaget vårt er helt i tråd med europeiske lover og regler, skriver Superligaen videre, og henviser til tirsdagens avgjørelse i en domstol i Madrid.

Til tross for at superligaen slår fast at turneringen er viktig for å utvikle fotballen, innrømmer de at de er nødt til å gjøre forandringer etter de engelske klubbenes dramatiske exit fra turneringen.

Les også: Bekreftet: Ed Woodward trekker seg fra Manchester United

- Gitt dagens omstendigheter, vil vi vurdere de mest passende stegene for å revurdere prosjektet. Vi har alltid som mål å tilby supporterne den best mulige opplevelsen, samtidig som vi øker utbetalingene til hele fotballsamfunnet, avslutter den omstridte ligaen.

Spanske og italienske lag fortsatt med

Foreløpig er det kun Juventus, Inter, AC Milan, Real Madrid, Barcelona og Atlético Madrid igjen i Super League.

Ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA kan Inter være det neste laget til å trekke seg. En ikke navngitt kilde i klubben siteres på at prosjektet «i nåværende tilstand ikke lenger er interessert for Inter».