Superløp av hekkehåpet

Foto: Cotnelius Poppe/SCANPIX

Christina Vukicevic satte norsk rekord på 60 meter hekk.

14.02.09 08:56

Christina Vukicevic er en høyst aktuell finalekandidat i innendørs-EM i Torino om tre uker.

Det demonstrerte hun med all tydelighet fredag. Etter 8,19 sekunder og litt kneproblemer i sesongåpningen tidligere i år, spiste Vukicevic kirsebær med noen av de største under et stevne i tyske Düsseldorf.

Prestisjetung skalp
Hun vartet opp med 8,02 sekunder og ny norsk rekord i forsøksheatet på 60 meter hekk. Det ga en andreplass i heatet, på samme tid som vinneren Anay Tejeda fra Cuba. Vukicevic hadde selv den gamle rekorden på 8,03.

I finalen leverte Vukicevic nok en sterk prestasjon, og ble nummer to i det sterke feltet. Hun fikk 8,06 og dermed samme tid som den amerikanske vinneren, Yvette Lewis.

Lucie Skrobakova og Tejeda delte tredjeplassen.

For ordens skyld kan det nevnes at Vukicevic tok en prestisjetung skalp da hun slo Tejeda. Kubaneren er nummer fire i verden i år. Hun har løpt på 7,96.

Sterkt av Okparaebo
Også hekkestjernen Lolo Jones var i heatet. Den amerikanske jenta er verdensener i år, men fredag så det imidlertid mest ut som hun forsøkte å etterligne Tine-reklamen der en hekkeløper tryner over hver eneste hekk. Jones gikk i bakken etter å ha snublet over de to første hekkene.

Så langt i år har kun to europeere løpt raskere enn jenta fra Ski.

Ezinne Okparaebo var ikke stort dårligere på 60 meter. Etter å ha tatt seg videre til finalen med en forsøkstid på 7,42 sekunder, ble det sterke 7,34 og ett fattig hundredeler bak hennes egen norske rekord i finalen. Det holdt til en sjuendeplass. Chandra Sturrup fra Bahamas vant på 7,17, som er identisk med årsbeste i verden.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.