*Nettavisen* Sport.

Supermål hjalp Norge

Foto: EPA/Scanpix

David Backes og USA hjalp Norge gjennom å slå Sveits.

SVEITS - USA 1-3: Norge er i en knallhard pulje i hockeyturneringen under de olympiske lekene i Vancouver, og starter med å møte gullfavoritten Canada i første kamp.

USA tok alle poengene med seg fra møtet med Sveits, og dermed fikk Roy Johansens lag en hjelpende hånd. 12 av turneringens 16 lag går nemlig videre fra gruppespillet, og seier over Sveits kan vise seg å bli alt Norge trenger.

- Vi har sett et veldig godt organisert amerikansk lag, og med de kvalitetene de har i enkeltspillere, kan de virkelig være med på å sette preg på denne turneringen. Det tror jeg også. De har en veldig god keeper, en av de beste i verden, og han kommer til å gi dem en sjanse i hver kamp, sier Eurosports ekspertkommentator Anders Myrvold.

Bobby Ryan ga USA ledelsen et minutt før første periode var over i kampen mot Sveits, mens David Backes økte til 2-0 tidlig i andre periode.

Målet til Backes var av det imponerende slaget. St. Louis Blues-spilleren fisket meg seg pucken dypt inne i egen sone, etter en redning av målvakt Ryan Miller, og satte fart mot sveitsernes sone.

USAs nummer 42 dro meg seg pucken forbi motstandernes bakerste utespiller og brøytet seg vei inne foran mål, før han enkelt satte pucken forbi Jonas Hiller til 2-0. Et mesterlig soloraid!

Side2-favoritten Ryan Malone økte til 3-0 i overtallsspill to og et halvt minutt senere.

Sveits reduserte til 1-3 da USAs målvakt Miller med spaken slo pucken i eget mål mål, en scoring som ble kreditert Roman Wick.

Det spilte imidlertid liten rolle. USA hadde god kontroll og fikk den starten laget ønsket seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.