RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Superpar i verdenstoppen

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
Christina Vukicevic har tatt steget opp på siden av sin mer meritterte samboer.

Både Christina Vukicevic og samboeren Andreas Thorkildsen er fjerde best i verden i sine øvelser hittil i år. Lørdag kan de klatre på lista begge to. Da er de i aksjon på hvert sitt hold, og følges med stor spenning etter sine sterke sesongåpninger.

Florø og Seinäjoki
Christina, Europa-ener på 100 meter hekk i år, blir naturlig det store trekkplasteret i elitestevnet i Florø. Andreas møter de beste finnene i spydgallaen i Seinäjoki, Tero Pitkämäkis hjemby.

Det blir årets første duell mot hans gode kompis og rival. Men også et spennende møte med finnenes nye stjerneskudd Ari Mannio.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Sistnevnte er bare 21 år, men har allerede kastet 85,70 i år, en forbedring på over fire meter fra i fjor, og er en av de tre som er foran Thorkildsen på verdensstatistikken i øyeblikket.

Superpar
Christina Vukicevic og Andreas Thorkildsen er norsk friidretts ubestridte superpar. Han har lenge vært i verdenstoppen i spyd. Nå har hun også tatt steget opp på verdensnivå på korthekken.

– Jeg er imponert over Christina, fastslår sportssjef Ronny Nilsen i Friidrettsforbundet overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Overrasket over framgangen hennes er jeg ikke, for jeg tror hun hadde fått opp 12-tallet i fjor dersom hun hadde fått fullført sesongen og ikke blitt skadet. Men takket være en vellykket operasjon og rask opptrening, har hun fått gjennomført et bra treningsarbeid i vinter og dessuten hatt en jevn og god sesong innendørs. Løftet hun nå opplever utendørs er derfor ikke uventet. Men at hun allerede nå er så langt ned på 12-tallet (12,74), må jeg likevel si er i overkant av forventningene, sier sportssjefen.

Inspirerer hverandre
Han er ikke i tvil om at paret nyter godt av hverandres suksess.

– Jeg er enig med Christina, som etter rekordløpet i pinsen trakk fram samboerskapet med en dobbelt olympiamester som en av suksessfaktorene. Hun lever i en profesjonell tilværelse, med riktig fokus og stor målbevissthet.

– Men jeg tror dette også er kjekt for Andreas. Det å se at samboeren også lykkes virker helt klart positivt på ham. Sånn sett inspirerer de to hverandre, og jeg er overbevist om at hennes suksess også vil løfte Andreas, framholder sportssjefen.

Okparaebo sesongdebuterer
Han er til stede under elitestevnet i Florø lørdag. I tillegg til Christina, er han veldig spent på Ezinne Okparaebos årsdebut utendørs. Hun løper 100 meter i Florø.

– Etter sin sterke inne-sesong, med EM-sølvet på 60 meter som det store høydepunktet, akter hun sikkert å presentere seg på en god måte, sier Ronny Nilsen.

I Florø fortsetter også Mona Holm og Gaute Myklebust sin jakt på VM-kravene i henholdsvis slegge og diskos. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere