Det var i 2021 at Aleksander Aamodt Kilde kunne avsløre at han hadde funnet lykken med amerikanske Mikaela Shiffrin. Snart to år senere har de gjentatte ganger blitt omtalt som et «superpar» i mediene. Duoen, som har kjent hverandre i en årrekke, åpner opp om forholdet i Kildes nye dokumentarserie på Viaplay.

Det faktum at hun er fra USA og han fra Norge blir et tema i episode fire. Der er paret ærlige på at det er noe de må ta stilling til i fremtiden.

– Jeg tror vi begge vet at min familie er veldig viktig for meg og at hans familie er veldig viktig for ham. Det er nok den største utfordringen vi har og noe vi må ta stilling til etter karrieren, sier Shiffrin, mens Kilde stemmer i, og legger til:

– Det er noe vi visste fra begynnelsen av, at dette ikke kom til å funke om en av oss måtte gi opp alt.

– Det viktigste i livet

Shiffrin har flere ganger vært i Norge og besøkt kjærestens familie i Bærum. Kilde forklarer at amerikaneren har fått et godt forhold til hans nærmeste.

– Familie for meg er det viktigste i livet mitt. Det å ha en familie som støtter opp om det jeg gjør, sammen med også Mikaela, som er min bedre halvdel. Muligheten til å kunne ha med henne inn i familien og at hun er velkommen, det er veldig viktig for meg. At hun kan være akkurat seg selv, det funker veldig bra så langt.

I dokumentarserien er også Kildes bror representert. Andreas Aamodt Kilde er i likhet med hovedpersonen selv, sammen med en amerikaner. Savannah Khanna Kilde forteller at hun er glad for å ha enda en fra Colorado i familien. Sistnevnte par har bosatt seg i Norge, men Shiffrin og Kilde har tidligere uttalt at de ikke er fremmed for en framtid i Statene.

– Jeg er åpen for å flytte litt på meg. Selv om det er langt fram i tid, så utelukker jeg ikke det. Jeg har allerede familie i Colorado. Broren min er gift med en fra Denver. Jeg skal ikke utelukke at det blir Aspen en gang, sa Aamodt Kilde til Budstikka i 2021.

Les også: Ødegaard om bildene som gikk verden rundt: – Hvorfor var det ingen som sa noe?

Deltar i VM

Aamodt Kilde og Shiffrin oppholder seg for tiden i Courchevel og Meribel, der VM i alpint arrangeres i disse dager. Begge har kommet godt i gang, med hvert sitt sølv. For Aamodt Kilde glapp gullet med en hundredel under torsdagens super-G.