*Nettavisen* Sport.

Superreserven sikret seiersfesten

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Innbytter Jan Gunnar Solli avgjorde cupfinalen for RBK. - Den pokalen skulle jeg ha, forklarte han etterpå. Les alt om cupfinalen her.

09.11.03 19:09

Kampfakta og spillerbørs

BODØ/GLIMT - ROSENBORG 1-3: Jan Gunnar Solli satt på innbytterbenken da Odd Grenland vant cupen i 2000. Den gang måtte han nøye seg med å beundre lagkameratenes pokaler. I fjor fikk han spille, men da ble det tap.

Det var ikke aktuelt denne gang.

To overtidsmål
- Jeg var hundre prosent innstilt på at jeg skulle innpå. Den pokalen skulle jeg ha! sa en jublende glad Jan Gunnar Solli til TV 2 Nettavisen i garderoben etter cuptriumfen.

Den innstillingen var synlig da 22-åringen gikk på det ene løpet etter det andre i de 42 minuttene han fikk på Ullevaalmatta. På overtid i første ekstraomgang slo Ståle Stensaas et flott innlegg inn foran mål, som Solli møtte med en hel volley.

- Jeg fikk ikke akkurat ordentlig treff, men det var nok til at den gikk inn. En deilig følelse!

Mot slutten av andre ekstraomgang slo superreserven til igjen. Denne gang etter et strålende raid av Rosenborg-kaptein Erik Hoftun, som slo ballen 45 grader tilbake til Solli foran mål.

- Fantastisk forarbeid av Erik, takket Solli høflig, fortsatt i ekstase over fulltrefferne sine.

- Det er jo det som er aller morsomst: Å score mål. I dag var jeg heldig som fikk lov.

Hylles av lagkameratene
Men ifølge lagkameratene i Rosenborg var det ikke tilfeldig at nettopp Jan Gunnar Solli avgjorde cupfinalen. Den opprinnelige Treungen-spilleren fikk flere solide porsjoner med ros i vinnergarderoben.

- Han er en herlig fotballspiller, som står på hele tiden og trener hardt, sa Roar Strand, som tok sin 17. tittel med søndagens cupmesterskap.

Kaptein Hoftun sa seg enig med Strand.

- Helt fantastisk! Han kommer inn og scorer to mål. Solli kjemper alltid hardt for å få spille, og selv om han sitter en del på benken her, har han spilt seg inn på landslaget, sa Hoftun til TV 2 Nettavisen.

Treningsiveren har gitt uttelling, med både serie- og cupmesterskap denne sesongen.

- Jeg tror ikke det var noe dårlig valg å gå til Rosenborg, avsluttet Solli smilende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag