Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Superreservens jubelkveld

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Daniel Braaten var involvert i samtlige scoringer da Rosenborg banket Start. - Jeg trives langt bedre på matta enn på benken, gliser superreserven.

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Etter at Rosenborg hadde slitt en hel omgang med å komme til skikkelige målsjanser mot et bastant Start-forsvar, sendte Per-Mathias Høgmo jokeren han hadde på benken ut på banen: En spillesugen Daniel Braaten.

- Jeg bestemte meg for å vise meg skikkelig fram da jeg fikk sjansen. Tre minutter etter at jeg kom inn hadde jeg den første assisten. Herlig, sier Braaten, som bare fikk blod på tann:

Først kriget han til seg ballen og startet angrepet som ga 2-0. Deretter sørget han for straffesparket som ga 3-0. Den kjappe teknikerens inntreden medførte et taktskifte fra traust trønderpols til skikkelig samba.

Vil bort fra benken
- Det føles utrolig godt å lykkes. Når jeg får være meg selv og boltre meg litt, spiller jeg best. I dag fikk jeg en litt friere rolle, i den grad man kan ha det i Rosenborg, sier han.

Men midt i jubelrusen klarer dagens mann på Lerkendal likevel ikke å være helt fornøyd med tingenes tilstand.

- Jeg har trent hardt i hele vinter for å spille fotballkamper – ikke for å sitte på benken. Samtidig aksepterer jeg at konkurransen om en plass i førsteelleveren i Rosenborg er hardere enn noen gang, så det er bare å være tålmodig og stå på videre. Vi er jo så vidt kommet i gang, sier Braaten, og får en solid attest fra bossen:

- Daniel skal ha mye av æren for at vi fikk hull på byllen. Han spilte rett og slett glitrende, sier Høgmo, som i kjent stil skynder seg å trekke fram kollektivet Rosenborg.

- Samtlige spillere gjør en solid jobb i denne kampen og vi maler sakte men sikkert Start i stykker. Med høyt press og stor aggressivitet kjører vi til slutt over gjestene og vinner fullt fortjent. Med unntak av en kort periode i første omgang var vi mange hakk bedre enn sørlendingene i dag, oppsummerer RBK-treneren og får langt på vei støtte fra kollega Tom Nordlie.

Sviktet mentalt
- Vi spilte lenge disiplinerte og hadde relativt god kontroll på trønderne. På slutten av første omgang overtok vi mer og mer av kampen og jeg hadde stor tro på at vi skulle vinne. Men da vi var i ferd med virkelig å feste grepet på motstanderen, sviktet det totalt defensivt. To blundere og løpet var kjørt. Vi kollapset rett og slett mentalt, sier Start-treneren, som ikke legger skjul på at dette er et nederlag som svir.

- Jeg er skuffet både over resultatet og mangelen på prestasjoner. I tillegg til å det defensive sammenbruddet, produserer vi for få sjanser. Dette er rett og slett for dårlig, slår Nordli fast.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!