RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Andrew Yates/AFP

Superriking vil kjøpe Liverpool

Sist oppdatert:
Han har 115 milliarder. Nå vil han kjøpe Liverpool.

Det er tabloidavisa The Sun som fredag presenter sin «verdenseksklusive» sak om at Nasser Al-Kharafi ønsker å kjøpe Liverpool. Ifølge avisa skal Liverpool ha sendt Philip Nash og Ian Ayre til Midtøsten for å diskutere et oppkjøp på om lag fire milliarder kroner.

I samtaler
- Samtaler pågår, og det er et håp om at dette kan bli løsningen på klubbens problemer på og utenfor banen, sier en kilde til The Sun.

Les også: I dag starter Gerrard-saken

Al-Kharafi er ikke helt ny i Premier League-sammenheng. For tre måneder siden var han i samtaler med Newcastle-eier Mike Ashley angående et oppkjøp, men samtalene endte uten resultat.

Amerikanske Tom Hicks og George Gillett kjøpte Liverpool for 219 millioner pund i 2007, men det har langt ifra vært et problemfritt kjøp. Fansen har for lengst gått lei av eierne og har ønsket et salg i lang tid.

Nå får 64 år gamle Al-Kharafi muligheten til å bruke noe av sine 115 milliarder store formue til å overta Liverpool. Med den formuen er han inne på lista over verdens 50. rikeste.

Sjeik Mohammad, også fra Midtøsten, var også lenge interessert i å kjøpe Liverpool, men klarte ikke å komme til enighet med både Hicks og Gillett og insisterer nå på at han ikke lenger er interessert.

Planene om en ny stadion i Stanley Park er satt på vent grunnet Liverpools økonomi. Nå kan merseysideklubbens drøm om en ny superarena i Stanley Park likevel bli virkelighet.

Studerte i Liverpool
Al-Kharafi har fått formuen sin som president for MA Al-Kharafi & Sons - et selskap som blant annet eier kjedene Pizza Hut, KFC, Wimpy og TGI Friday i Midtøsten. Ifølge Liverpools norske nettside studerte han faktisk som ung i nettopp Liverpool. Han studerte økonomi og administrasjon ved Liverpool College of Commerce.

- Familiekonglomeratet blir beskrevet som et av de mest aktive og diversifiserte i den arabiske verden i dag, og har en sterk tilknytning til Kuwaits regjering. Man er aktivt involvert i ingeniør- og konstruksjonsvirksomhet, agrikultur og matvareindustri, banker og finansieringsselskaper, ulik industri, eiendomsmegling, infrastruktur, turisme og fritid. Gruppen sysselsetter 70 000 arabere, heter det på nettsiden.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere