Gå til sidens hovedinnhold

Supersjokk på gang?

Vi har et meget spennende motbud å by på i mot en av dagens største favoritter på Forus i kveld. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det var snakk om to soleklare skivebom som ble lansert av undertegnede på Drammen i går, men det får vi tåle. Det er bare å ta nye tak, og på Forus i kveld synes vi B-rebusen ser klart mest spennende ut (vi har mottatt glitrende rapporter på en spenstig 5-prosenter, og et annet drag vi har i DD-2 er også av den dype sorten!).

Vi synes at vår banker i A-spillet har helt optimale forutsetninger denne gangen, og i den tredje avdelingen synes vi 5 Options Blue Chip ligner en klink vinner. Kunne ikke hente igjen vårt dype drag Lalita i debuten for Tjomsland ved andreplassen på fine 15.6 over dagens distanse etter en strålende siste 700, men det var en helt annen stil på Yankee Glide-sønnen i ny regi i forhold til tidligere ved den anledningen.

Løp i kroppen etter litt pause har da også normalt gjort veldig godt, og selv om det er litt tøffere i mot denne gangen synes vi 4-åringen skal ha en topp vinnersjanse fra et perfekt spor (dette er snakk om det klart beste sporet bak bilen på en sprint på dagens arena).

Vår rangering: A: 5 B: 3 C: 2-4-6-8 D: 7-11-1-9-10

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

En vinner direkte, eller får vi et kjempesjokk?
Ja, vinnersjansene til 5 Safir i V5B-4 etter litt pause skal selvsagt være svært gode, og det sier vel bare bang og så sitter den svært startkjappe S.J.`s Photo-sønnen i tet (åpnet 12.5 første fem hundre i den siste starten uten at Wiig ba om spesielt mye ved den anledningen). Viste veldig fin klasse ve å holde unna for selveste Mieux Di Quattro ved triumfen på 15.9 full vei i den siste starten, og treningsrapportene etter vinterpause er udelt positive.

Via våre kilder i Stavanger har vi dog mottatt veldig oppløftende rapporter på 10 I Want Muscles, og da snakker vi om en fullstendig bortglemt 5-prosenter i spillet! Sett strålende fin ut i trening, og hoppa står jo da også nydelig inne på pengene i dette løpet. Speeder voldsomt til slutt med det rette løpet underveis, og i et løp det kan ligge an til høyt oppdrevet tempo på fra start ser vi ikke helt bort i fra at alltid velkjørende Geir Mikkelsen kan sette inne et sjokk til slutt (og da krysser på samtlige spilleforslag, og vi spiller da selvsagt også i DD til kremodds!).

Vår rangering: A: 5-10 B: 2-3 C: 11-8-4 D: 9-1-6-7

Nettavisens V5B-forslag til løpene på Forus kan du få levert her.

V5A-1, 1600 meter autostart
Fire hester hever seg klart over mengden i dette sprintløpet for varmblodshester som innleder denne rebusen, og som svært sannsynlig tethest setter vi 4 Ny Matador fremst. Ikke den tøffeste i psyken, men dagens distanse skal være en klar fordel (gitt seg litt til slutt på full vei, men treningsrapportene forut for kveldens dyst er positive etter litt pause).

Litt langt ute bak startbilens vinger står en formtoppet 8 Born To Compete, men på dagens arena er ikke dette sporet så ille. Sendes trolig i vei direkte, og den tredje strake triumfen kan fort sitte i kveld (sterk til slutt ved triumfen på 16.6 full vei i forrige uke).

Veldig positiv nå på slutten har 3 Ågårds Jerry vært til tredje og sølv i de to siste startene, og en seier er rett rundt hjørnet. Falt i staver (plundret voldsomt med aksjonen) i den siste starten gjorde 10 Onlymede, og det gjør oss litt betenkte. Tilbake på topp står dog ikke Mikkelsen tilbake for noen på kapasitet i dette løpet, og det skal være snakk om en tidlig gardering.

Vår rangering: A: 4 B: 8-3-10 C: 1-7-5 D: 2-9-6-11

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Forus kan du finne her.

V5A-2, 2040 meter voltestart
Vi støter på en relativt klar favoritt med sine 64 % i dette kaldblodsløpet, og da snakker vi om 7 Mjølner Faks. Etter å ha gått et kanonløp til sølv i Sverige på 26.2 full vei i den tredje siste starten har det vært innsatser litt på det jevne i to løp på Østlandet forut for litt pause, men mot litt enklere motstand i kveld skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Dog neppe toppform (fått det rolig i trening etter den siste starten), og da sikrer vi oss med noen garderinger på våre to største spilleforslag.

Det passet dårlig for 4 Vestpol Faxen med lange ispigger under skoene på Sørlandet i den siste starten, men under fine forhold i kveld blir det trolig optimal balanse (skoløs rundt om) som gjelder for den seiersvante Järvsöfaks-sønnen (vant hele syv løp i fjor). Løp i kroppen etter litt pause har sikkert også gjort godt, og vi ser ikke bort i fra at Tjomsland kan holde unna for den store favoritten fra tet (nå strøket!).

Fine takter nå på slutten har 3 Spyden vist, mens vi også tilmåler 8 Kongs Vethe`n visse vinnersjanser (rapporteres å trene sterkt, og det er litt spennende når Åsbjørn Tengsareid setter seg opp bak Karlsen-traveren ved denne anledningen). Et løft i ny regi kan variable 5 Mixen fort få (kapasiteten er udiskutabel), og da får også han en plass på vårt største spilleforslag.

Vår rangering: A: 7 B: 4-3-8 C: 5 D: 1-2-6-9

V5A-4/V5B-1, 2040 meter voltestart
Veldig vanskelig å skille hestene i dette kaldblodsløpet, og bred gardering er å anbefale. Tetkampen står trolig mellom 4 Sjerpen (toppform) og 6 Særheims Kongen (forsvarer seg mesterlig fra spiss), og den av de to som når føringen i løpet skal tilmåles solide vinnersjanser.

Overraskende god til sølv på 29.0 full vei bak svært gode Nes Odin var 8 Åspe Knut i den siste starten, og med tilsvarende innsats fra de bakre regioner må den aldrende traveren regnes som en seriøs vinnerkandidat i kveld. Kapable 2 Vinnivinn (mer enn god nok på sitt beste) rapporteres veldig tung i kroppen etter litt pause av Rune Wiig som har kjørt hesten i trening, men den mannens uttalelser tar vi med en klype salt.

Vår rangering: A: 6 B: 4-8-2-10-12 C: 11-5-3-1 D: 9-7

V5A-5/V5B-2, 2040 meter voltestart
Vi kan ikke med vår beste vilje se at vinneren ikke er å finne blant våre tre utvalgte i dette varmblodsløpet for den høyeste klassen på Forus, og en naturlig favoritt må 5 Investor G.T. bli. Strålende innsats til sølv på fine 15.0 full vei bak Cream Of Arnie i den nest siste starten, mens han speedet inn til en enkel seier sist (når hovedopponenten galopperte midt på oppløpet). Får ingen god start fra sitt fjerdespor i volten (men sporet takler han), og i et lite felt er det ikke snakk om at det skal bli posisjonsproblemer underveis.

Innledet med seier på 15.6 full vei i regi Rune Wiig gjorde den tidligere seiersmaskinen 6 Italiano, mens det ble galopp som seiersaktuell midt på oppløpet sist (muligens litt på vikende front). Feilfritt skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse, og Supergill-sønnen er vel muligens den som sitter tidlig i teten. Imponerte i tre strake seiersløp gjorde 3 Conrads Online før det har blitt to uplasserte nå på slutten (merkelig svak sist), men tilbake i slag skal ikke Rite On Line-sønnen regnes bort.

Vår rangering: A: 5 B: 6 C: 3 D: 8-2-7-4-1

Nettavisens V5B-forslag til løpene på Forus kan du få levert her.

V5B-3, 2040 meter autostart
Tung favoritt med sine 70 % blir 2 Dacke Håleryd i dette varmboldsløpet, og i en feilfri utgave blir ikke Tjomsland-traveren lett å skubbe seg på. Tung i kroppen etter pause i den nest siste starten, men desto kvikkere ved triumfen på fine 18.0 full vei nå sist. Det er dog snakk om litt bedre motstand ved denne anledningen, og helt stabil er ikke 4-åringen enda (og da tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag).

Kapasitet som rekker langt utover sitt relativt beskjedene grunnlag innehar 9 Power Va Bene, og etter kastrasjon fremstår nå Wiig-traveren i en langt mer stabil utgave. Sprettlett ved triumfen på 19.4 full vei i den siste starten, og det bør ligge an til et pent utvendig par fra et perfekt spor denne gangen. Litt spennende etter pause i ny regi syntes vi 1 Gallant Victory er, og da snakker vi om en 8-prosenter i spillet (ikke så verst kapasitet på denne hesten).

Vår rangering: A: 2 B: 9-1 C: 10-6 D: 7-3-5-4-8

V5B-5, 2040 meter autostart
Tjomsland får også mange tilhengere i finalen bak 1 Torpana, men ved denne anledningen går vi glatt i mot den seiersvante 5-åringen (vant hele tretten løp i fjor). 74-prosenteren i spillet blir etter alt å dømme overflydd ned startsiden, og da blir det hele sjanseartet. Vi synes heller ikke Torpa Carl-sønnen har vært helt overbevisende i sine tre siste løp, og vi mener at det er på sin plass å gå i mot denne gangen.

Forbedret med løp i kroppen er trolig 6 Spang Spenter, og det er ned en liten klasse for den kapable krabaten ved denne anledningen. Kunne ikke helt fullføre eget angrep via tredjespor fra annet utvendig i den siste starten mot klart tøffere motstand enn dagens konkurrenter, men vi synes hesten så fin ut uten å få premie på fine 28.6 full vei (alt for lite spilt med sine skarve 10 % i kveld!).

Tilbake etter en mindre pause kommer 5 Sylv Spika, og dersom formen en sånn noenlunde inntakt etter litt hvile tror vi på en topp vinnersjanse. Det er litt spennende når 4 Kjenner Tor dukker opp i regi Åsbjørn Tengsareid (kan fort få et løft), mens 11 Tøffe Toft også skal være av de bedre i dette løpet.

Vår rangering: A: 6 B: 1-5-4-11 C: 3-12-2-7-8 D: 10

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 840 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 108, 540 og 1296 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner (system over to bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Kommentarer til denne saken