*Nettavisen* Sport.

Superspissen fortsetter storformen

HERJER: Alexandre Lacazette scorer mål på bestilling om dagen og sørget søndag for at Lyon overtok tabelltoppen i Ligue 1. Foto: Philippe Merle (Afp / NTB scanpix)

Alexandre Lacazette skjøt Lyon til tabelltopp.

11.01.15 22:26

Lyon vant 3-0 hjemme mot Toulouse søndag. Det førte klubben forbi Marseille til toppen av tabellen i Ligue 1.

I en tung og sorgfull uke i den franske nasjonen etter terrorangrepene i Paris, har fotballen markert hendelsen med ett minutts stillhet, sørgebånd og T-skjorter, og avsynging av nasjonalsangen. Slik var det også søndag.

Marseille har ledet store deler av sesongen, men lagets tap mot Montpellier fredag sørget for at Lyon med seier søndag ville overta ledelsen i serien.

Lyons og ligaens toppscorer, Alexandre Lacazette, var hissig på å få til det. Etter 14 minutter sendte han sin klubb i ledelsen. 13 minutter senere økte han til 2-0 med sin 19. scoring på 20 kamper i serien denne sesongen.

Nabil Fekir fastsatte resultatet til 3-0 fire minutter etter pause.

Fire lag skiller seg ut i toppen av den franske toppserien. Lyon har 42 poeng, mens Marseille følger ett poeng bak. På 3.-plass befinner Saint-Étienne seg, mens Paris Saint-Germain fortsatt bare er fire poeng bak lederen, tross sin dårlige form den siste tiden.

Oppgjøret mellom Nantes og Metz endte 0-0. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.