*Nettavisen* Sport.

Superspissen frister storklubbene

Foto: EPA/Scanpix

Han har scoret 18 mål for et lag som kjemper mot nedrykk, men blir nesten ikke skrevet om. Til sommeren frister ventelig storklubbene med større utfordringer.

03.03.05 06:40

Andrew Johnson har hatt en fantastisk sesong så langt i Crystal Palace. Eneste aber for spissen er at han spiller for et lag som sliter i bunnen av Premier League. Det gjør sitt til at hans prestasjoner på banen stort sett blir forbigått i stillhet, eller i beste fall nevnt i en bisetning.

56 mål
I øyeblikket ligger Iain Dowies mannskap på plassen over nedrykk, men det er bare fire poeng ned til Southampton. Andrew Johnson har scoret 18 av lagets totalt 32 mål i år, og har bare Thierry Henry foran seg på scoringslisten. På 97 kamper for Palace har Johnson nettet 56 ganger.

Men livet har ikke bare vært lett for Johnson, som ble solgt til Palace fra Birmingham sommeren 2002, i en byttehandel med Clinton Morrison. Da Palace rykket opp til Premier League i fjor, var det mange som mente at Andrew Johnson ikke ville klare å score særlig med mål i den øverste divisjonen. Mange mål senere fikk han sin debut på landslaget, da han kom inn som innbytter for England mot Nederland.

Utfordring
- Jeg liker å tro at jeg har bevist det motsatte. Det var en voldsom utfordring for meg. Det siste jeg tenkte på da jeg forlot St. Andrews i 2002, var at jeg kunne spille for England. Jeg måtte brette opp ermene og slite hardt, sier Johnson til Soccernet.

Johnson takker hovedsakelig Trevor Francis og Iain Dowie for fremgangene i år.

- Jeg var fem år i Birmingham med Trevor, som var en fantastisk spiss og en legende i fotballen, og jeg jobbet med ham i Palace også. Iain Dowie er virkelig den som har fått meg til å jobbe hardt med mine svakheter, og det har hjulpet meg framover, sier Johnson.

Dowie er full av lovord om spissen sin.

Jordnær
- Andrew fortjener alt, fordi han er en skikkelig spiller. Han er veldig jordnær, og jobber sokkene av seg, sier han.

Manageren skal imidlertid slite hardt for å beholde Johnson etter denne sesongen. Flere Premier League-klubber skal være interessert i spilleren med nummer 8 på ryggen, og før overgangsvinduet åpnet i januar, sa Dowie følgende:

- Andrew er klubbens framtid, og det er mulig jeg må skru av telefonen min i januar for å unngå å høre om budene på ham.

Det spørs om han ikke må gjøre det samme i sommer...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.