RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Superspissen senket Chelsea på egenhånd

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
Papiss Cissé scoret to drømmemål da Newcastle tok tre viktige poeng.

CHELSEA - NEWCASTLE 0-2 :

Onsdag kveld var det duket for toppoppgjør i Premier League mellom Chelsea og Newcastle.

Vinneren ville få et forsprang i kampen om den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-spill, men Chelsea valgte å spare flere av de faste spillerne i onsdagens oppgjør.

Chelsea spiller nemlig finale i FA-cupen på lørdag, noe lagoppstillingen bar tydelig preg av.

Newcastle-spiss Papiss Cissé er trukket frem som en av sesongens beste signeringer, noe han beviste med glans mot Chelsea onsdag.

Vakkert Cissé-mål
Etter 19 minutter fikk Cissé ballen feilvendt utenfor Chelseas sekstenmeter, vendte opp og banket ballen opp i det lengste hjørnet. Et fantastisk mål av Cissé, og hans tolvte mål i Newcastle-drakten denne sesongen.

Spissmakker Demba Ba ville også tegne seg på scoringslisten, men tverrliggeren sto i veien for forsøket mot slutten av første omgang.

Dermed gikk lagene til pause med Newcastle i føringen.

Stygg situasjon
Etter 60 minutter ble tilskuerne vitner til en ekkel situasjon. Cheick Tioté gikk i bakken etter duell med John Obi Mikel, og Newcastle-spilleren falt stygt og ble liggende lenge på gressmatta.

Medisinsk personell var nødt til å koble ham til en oksygenmaske, og det kan virke som ham pådro seg en nakkeskade i fallet. Rapportene etter kampen tyder på at det går bra med Newcastle-spilleren.

- Han fikk et stygt kutt og måtte sy, men jeg ser ingen grunn til at han ikke kan spille til helgen, sier Newcastle-manager Alan Pardew

Det ble lagt til ti tilleggsminutter for skaden på Tioté, men Newcastle holdt unna.

I stedet for utligning, var det igjen duket for Papiss Cissé-show. Newcastle-spissen fikk ballen 30 meter unna Chelsea-målet, på siden av banen, men valgte å prøve et skudd på direkten.

Årets mål
Ballen gikk rett i kassa på utrolig vis, og Cissé meldte seg på i konkurransen om årets scoring. Det målet er rett og slett fotballkunst.

- Dette oppsummerer egentlig hvor god og viktig han er for oss. På den andre scoringen tar han bare en sjanse, men det må da være en kandidat til årets mål, sier Newcastle-manager Alan Pardew i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Cissé har denne sesongen bokført 13 mål på 11 kamper i Newcastle-drakten.

Nå har Newcastle sikret seg et lite forsprang ned til Chelsea på sjetteplass, når to kamper gjenstår av Premier League.

Seieren var trolig gode nyheter for Manchester United-supporterne som håper på Newcastle-poeng mot City til helgen, for nå har Newcastle alt å spille om.

Slik avgjøres tredje- og fjerdeplassen:
Arsenal: Norwich (hjemme), West Bromwich (borte)
Chelsea: Liverpool (borte), Blackburn (hjemme).
Newcastle: Manchester City (hjemme), Everton (borte).
Tottenham: Aston Villa (borte), Fulham (hjemme).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere