*Nettavisen* Sport.

Superstjerne: - Ja, jeg dopet meg

Foto: AP

A-Rod kryper til korset.

09.02.09 23:19

I helgen avdekket Sports Illustrated at intet mindre enn 104 av spillerne i Major League Baseball hadde testet positivt for dopingbruk i 2003. Den største bomben var at superstjernen Alex Rodriguez - bedre kjent som A-Rod - var en av dem.

- Du må snakke med spillerforeningen. Jeg sier ingenting, sa A-Rod da han ble konfrontert med opplysningene.

Mandag har imidlertid superstjernen - som blir hevdet å ha hatt et forhold til Madonna - valgt å legge seg flat og erkjenne at han ikke har hatt rent mel i posen.

- Jeg brukte et ulovlig middel. Jeg beklager det og angrer veldig på at jeg gjorde det, sier A-Rod - som nå er i ferd med å bli vel så kjent som A-Roid på grunn av steroidbruken - til ESPN.

Les også:Superstjerne dopingavslørt

- Ung, dum og naiv
33 år gamle Rodriguez er den best betalte baseballspilleren og har ni år igjen av en tiårskontrakt med New York Yankees, verdt svimlende 275 millioner dollar. Han spilte tidligere for Texas Rangers og forteller til ESPN at han brukte doping i en treårsperiode fra 2001, men at han etter det har vært ren. Han legger mye av skylden for dopingen på presset han følte.

- Da jeg kom til Texas i 2001 følte jeg et enormt press. Kravet til å prestere på et høyt nivå hver dag føltes som å ha vekten av verden på skuldrene mine, sier han.

- På den tiden var det en annen kultur og jeg var ung, dum og naiv. Jeg ville bevise for alle at jeg var en av de beste spillerne noensinne.

Nå beklager han på det dypeste.

- Selv om det var en del av kulturen på den tiden, er jeg lei meg for at jeg gjorde de valgene jeg gjorde. Jeg beklager overfor fansen min, overfor fansen i Texas.

- Trenger ikke dop
Han insisterer på at talentet hans er så stort at han ikke trenger doping.

- Før 2001 hadde jeg aldri tenkt tanken om å dope meg, og siden den tid har jeg bevist, både overfor meg selv og alle andre, at jeg ikke trenger å dope meg.

Dopingskandalen som nå har blitt avdekket har vært et kraftig skudd for baugen for amerikansk baseball og ikke minst for A-Rod, som er en av de største gjennom alle tider. Baseballentusiaster i USA har helt siden legenden Barry Bonds ble avslørt som dopingbruker håpet at A-Rod ville slå home run-rekorden hans får å gjenopprette noe av ryet til sporten. Da hjelper det ikke sporten at A-Rod selv også har hatt sine svin på skogen.

Det å fremstå som en angrende synder kan nok derfor være et forsøk på å berge stumpene for superstjernen, som er én av de få navnene på listen som er frigitt.

- Krenket
Tidligere Boston Red Sox-stjerne, Curt Schilling, krever nå i bloggen sin at alle navnene blir sluppet for å slippe videre spekulasjoner.

- Hvis man ikke frigjør alle navnene vil resten av de 600-700 spillerne i ligaene også ha mistanken rettet mot seg.

Men ikke alle har en like sober innstilling til avsløringene.

Sean Casey har nylig lagt opp, men han kvier seg ikke for å blande seg inn i diskusjonen. Da dopingprøvene ble tatt ble nemlig alle som avla tester lovet full anonymitet og også at testene ville bli destruert i etterkant. Den omfattende dopingkontrollen skulle nemlig ikke brukes til å ta synderne, men bare til å avdekke om det var et reelt behov for å begynne med jevnlige dopingtester. At de positive testene nå kommer for en dag, faller derfor ikke i god jord hos Casey.

- Jeg føler meg litt krenket, for dette skulle bare være en test der resultatene skulle være konfidensielle. De betingelsene var den eneste grunnen til at vi godtok kollektiv testing, sier Casey.

Det som i alle fall er sikkert er at når oppkjøringen til årets baseballsesong begynner denne uken, så er det med svekket troverdighet overfor fansen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag