*Nettavisen* Sport.

Superstjerne blir barnevakt

Sidney Crosby, det største hockeytalentet siden Mario Lemieux, flytter inn til nettopp Lemieux og blir barnevakt for Super-Marios barn.

02.08.05 09:12

Det er i alle fall svært sannsynlig, etter at Pittsburgh Penguins draftet Sidney Crosby i helgen. Supertalentet, som fyller 18 år i august, er den mest omtalte spilleren i NHL denne sommeren, og må omtrent alene bære ligaen i jakten på fans som forsvant under lockouten.

Etter at Crosby ble draftet av Pittsburgh, fikk Penguins telefoner helt fra California - på den andre siden av USA - fra folk som ønsket sesongbilletter. En kar fra Australia gjorde faktisk det samme.

I stålbyen håper man at Crosby skal bety like mye som Mario Lemieux gjorde da de draftet ham for 21 år siden. Klubben ønsker en ny hall - Pittsburghs iglo er den eldste i NHL - men har foreløpig fått nei på forespørsler om støtte hos de lokale myndighetene.

Det kan forandre seg nå.

En ting er i alle fall sikkert. 5. oktober gjør Crosby sin debut i NHL. Trolig i samme rekke som Mario Lemieux.

I helgen diskuterte de muligheten for at Crosby kan flytte inn hos familien Lemieux. Avgjørelsen overlater Lemieux til Sidney og hans foreldre. Men med tanke på presset unge Crosby opplever om dagen, er det kanskje ikke så dumt å bo sammen med en som opplevde det samme for 21 år siden. Og som i tillegg til å være Pittsburghs kaptein, også er lagets eier.

- Hvis tilbudet er der, tar jeg det gjerne, sier Crosby til Pittsburgh Post Gazette.

Han har ingenting imot å sitte barnevakt for Mario Lemieuxs barn. Spørsmålet er bare hvordan han skal lønnes.

- Vi får ta det med i kontrakten, smiler Crosby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.