Nederlenderen som er nummer sju på rankingen til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ville normalt vært med og kjempet blant de beste, men sånn gikk det ikke i søndagens VM-avslutning i Australia.

Nattesøvnen ble ødelagt, og etter en krangel på hotellet, endte van der Poel opp hos det lokale politiet i Wollongong, skriver belgiske Sporza.

Syklisten forteller at det var noen barn som bråkte i hotellkorridoren og banket på døren hans en rekke ganger.

– Etter en stund var jeg lei og ba dem, ikke veldig pent, om å slutte. Så ble politiet kalt inn. Jeg var tilbake på hotellrommet først klokken 4, sier van der Poel.

Vondt

Ifølge Sporza skal en jente ha fått vondt i armen under opptrinnet. Ifølge politiet var det to tenåringsjenter på 13 og 14 år som drev og banket på døra til Mathieu van der Poel.

– Omkring klokka 22.40 lørdag var det en mann på et hotell på The Grand Parade i Brighton-Le-Sands som kom i verbalt klammeri med to tenåringsjenter på 13 og 14 år.

– Det påstås at mannen skubbet til begge jentene, og at den ene havnet i veggen og skadet albuen. Deretter ble en 27 år gammel mann anholdt, heter det i en melding fra politiet, ifølge danske Ritzau.

Alexander Kristoff spurtet inn til en 6. plass på søndagens fellesstart, men hadde ikke fått med seg hendelsen med van der Poel.

– Det er det sykeste jeg har hørt. Da forstår jeg at han ikke følte seg helt rå. Dette visste jeg ikke, men en syk historie, sa Kristoff til TV 2 etter løpet.

Grønt

Politiet skriver at mannen ble brakt til Kogerah politistasjon og siktet for to tilfeller av overfall. Passet hans ble inndratt, og han ble løslatt, mot kausjon og skal møte i retten i Sutherland tirsdag.

27-åringen fikk grønt lys til å starte i det 267 kilometer lange landeveisrittet, men etter bare tre mil sto han av rittet på en matstasjon, melder TV 2. Dermed fikk VM en bedrøvelig avslutning for mannen som vant årets Flandern Rundt.

Van der Poel var helt knust etter hendelsen forteller lederen for laget hans, Alpecin-Fenix, Philip Roodhooft.

– Han sov ikke i det hele tatt om natten og var mentalt ødelagt. Han hadde store forventninger til dagen, sa Roodhooft.

(©NTB)