RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/SCANPIX

Supert, Super-Svendsen!

Sist oppdatert:
- Fantastisk innsats av Emil, konstaterer landslagstreneren.

Sist de norske skiskytterguttene gikk stafett, endte det med 14 ekstraskudd, to strafferunder og en ikke spesielt imponerende sjuendeplass.

Derfor hadde Emil Hegle Svendsen, Rune Brattsveen, Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen mye å bevise da torsdagens stafett i Oberhof gikk av stabelen.

Totalt sett lykkes de ikke. For Norge havnet utenfor pallen. En fjerdeplass - over minuttet bak seirende Østerrike - er neppe det de norske skiskytterguttene hadde som mål, men to strafferunder og tolv ekstraskudd holder ikke til edelt metall i verdenscupen.

Men én mann gjorde det han skulle.

- Fantastisk innsats
Emil Hegle Svendsen imponerte så det holdt, og enda litt til.

Trønderen leverte en strålende førsteetappe. Han måtte bruke ett ekstraskudd på liggende, skjøt feilfritt på stående, demonstrerte ypperlig langrennsform og vekslet i tet, 29,7 sekunder foran Østerrike. Slikt lover bra foran VM i sørkoreanske Pyeongchang, som starter om en drøy måned.

- Han gjorde en fantastisk innsats i dag, sier landslagstrener Mikael Löfgren til Nettavisen.

- Han virker å være i rute mot VM?

- Det ser veldig bra ut. Han var sliten før jul, men nå har han både fått trent godt og hvilt litt, og det har helt klart virket positivt på formen. Han går sprint på lørdag, og da vil vi få en ytterligere indikasjon på hvordan han ligger an.

Brattsveen-bom
Mens Hegle Svendsen er i ferd med å finne formen, går det trått for Rune Brattsveen. Han bommet to ganger på liggende og måtte bruke ekstraskudd. På stående pådro han seg en strafferunde. Dermed kan det virke som han er i ferd med å skyte seg ut av VM-diskusjonen.

Löfgren sier de ikke har tatt stilling til det spørsmålet enda.

- Det er for tidlig å si noe om Runes VM-sjanser foreløpig. Vi må først foreta en grundig evaluering.

Etter at Brattsveen hadde unnagjort sin etappe var løpet i realiteten kjørt for Norge. Da Hanevold og Bjørndalen hadde gått de to siste etappene, var fasit en fjerdeplass. Det var neppe det de norske skiskytterguttene hadde som mål, men to strafferunder og tolv ekstraskudd holder ikke til edelt metall i verdenscupen.

Østerrike vant, 8,7 sekunder foran Russland. Tyskland ble nummer tre, mens Norge på fjerdeplass var 1.16,0 minutter bak.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene
Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere