RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Supertalent nærmer seg Tippeligaen

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
21 år gamle Vadim Demidov i Hønefoss er i ferd med å få oppfylt drømmen om tippeligaspill.

ÅLESUND(TV 2 Sporten): Tirsdag var Vadim Demidov i Ålesund for å se nærmere på forholdene på Color Line Stadion. Men sunnmøringene får hard konkurranse; også Rosenborg, Tromsø og Strømsgodset har ungutten i kikkerten og ønsker han i troppen til neste sesong.

Midbanespilleren er smigret over interessen.

- Nå har jeg virkelig lyst å spille i Tippeligaen og mener jeg er klar for det, sier Hønefoss- og U21-landslagsspilleren til TV 2 Sporten

Allsidig
Vadim Demidov er 186 cm høy og kan brukes både som midtstopper og på midtbanen.

Den russisk-fødte 21-åringen er fast inventar på U21-landslaget. Tidligere denne måneden sørget han for nytt liv i Norges EM-håp da han satte inn 2-1 scoringen i kvallik-kampen mot Sveits.

Juvel
Klubbdirektør i Hønefoss, Arne Dokken, gir gjerne slipp på juvelen sin dersom prisen er den rette.

- Vadim har hatt en kjempeutvikling denne sesongen. Han er rett og slett blitt en meget god spiller og er klar for å spille på et høyere nivå enn det Hønefoss kan tilby ham i dag, sier Arne Dokken til TV 2.

Demidov har kontrakt med 1. divisjonsklubben i to år til. Et salg kan bety adskillige millioner i klubbkassa til Hønefoss, men Dokken ønsker ikke si hvor mye de kommer til å kreve.

- Om det er to, fem, eller ti millioner er ikke interessant akkurat nå. Vi slår fast at det er mange tippeligaklubber som vil snakke med ham og det har vi sagt ja til, sier Dokken.

Penger betyr lite
Selv håper Demidov at Hønefoss ikke legge seg på et prisnivå som skremmer vekk tippeligaklubbene.

- Jeg har hele tiden vært lojal og føler jeg har bidratt godt i to sesonger i Hønefoss. Nå fortjener jeg å få ta steget videre, sier han.

- Hvilken klubb har du mest lyst å spille for?

- Det er ett fett, bare jeg får spilletid i Tippeligaen. Det er det eneste som betyr noe. Jeg kommer til å velge den klubben som gir meg tillit på banen, sier han.

I motsetning til de fleste andre spillere, benytter ikke 21-åringen seg av agenter.

- Faren min hjelper meg. Han kan jeg stole på!, sier han, og sikter til den tidligere russiske håndballstjernen Sergej Demidov, som fortsatt er aktiv innen norsk håndball.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere