*Nettavisen* Sport.

Supertalent på sykehus

Foto: (Colombia/blog.trackandtrail.in)

Den colombianske klatreren krasjet med et trafikkskilt.

18.02.13 18:00

Johan Esteban Chaves er et av sykkelsportens største talenter.

Les også: Denne mannen vil bli historisk

Fjellgeita er spådd en lys framtid. I helga endte det med knall, fall og brukne bein for colombianeren.

Han krasjet stygt i Trofeo Laigueglia, som ble vunnet av Filippo Pozzato (Lampre-Merida).

- Jeg syklet bak han, og så at han bommet på en sving og havnet utenfor veibanen, sier lagkameraten Jarlinson Pantano (Colombia) til lagets hjemmeside.

Flere brudd
Deretter hadde Chaves maks uflaks, og traff et trafikkskilt. Det ga han flere brukne bein, blant annet røk det høyre kragebeinet. Colombianeren er ennå på sykehus, men fallet og sykehusoppholdet virker ikke å ha påvirket moralen hans negativt.

- Moralen hans er helt fantastisk. Han ser fram til jobbe mot å bli frisk og komme tilbake i form, skryter lagets doktor Marco Pallini.

Det colombianske laget skriver på hjemmesiden at de forventer at skadene og beinbruddene vil være helbredet om en drøy måneds tid.

Ubeleilig for giroen
Giro d’Italia er sesongens store mål for colombianeren. Han startet sesongen med Tour Méditerranéen. Der ble han nummer 15 på den tøffeste etappen. I forbindelse med rittet uttalte han at han forberedte seg til giroen.

- Jeg mangler rittrytmen, men jeg har akkurat startet på en lang vei til Giro d’Italia. Der skal jeg være på mitt beste, sa han til arbeidsgiveren sin.

Etter helgas krasj er det uvisst om han rekker å komme i toppform til sesongens hovedmål. Men for alle som elsker å se aggressive klatrere i fjellene er det bare til å håpe at Chaves blir raskt bra igjen, og klar til kamp i Giro d’Italia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.