Gå til sidens hovedinnhold

Supertalent slo Boasson Hagen

- Jeg hadde ikke mer å gi på slutten, sier Edvald Boasson Hagen.

Edvald Boasson Hagens mål før Vattenfall CyClassics var klart. Nordmannen skulle gjenta fjorårets seier.

Og det så lenge bra ut for Boasson Hagen. Flere ryttere angrep opp stupbratte Waseberg, og den siste gangen var nordmannen blant de sterkeste.

- Det gikk rolig i starten, men det ble hardt på slutten. Jeg klarte å sitte med hovedgruppen den siste gangen over bakken, men skulle gjerne følt meg bedre, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

- Ikke mer å gi
Ben Hermans gikk solo over toppen, men ble hentet da feltet økte farten.

Det gjorde at det ble en spurt, blant de som hadde karret seg over bakkene. Der satt både Boasson Hagen og Alexander Kristoff, begge med klare seierssjanser.

Men det var helt andre som var best. Kristoff kom for langt bak før spurten, mens Boasson Hagen manglet litt trøkk.

- Jeg hadde ikke mer å gi i spurten. Jeg kom bak Ciolek som igjen ble litt sperret, men jeg skal ikke bruke det som noe unnskyldning. Jeg hadde nok ikke kommet høyere opp uansett, sier Boasson Hagen.

Supertalent
FDJ tok kontrollen på slutten, og satt opp U23-verdensmester Arnaud Démare perfekt. 20-åringen hadde få problemer med å holde unna André Greipel på slutten, og kunne juble for årets største seier.

- Det var bra kjørt av ham, sier Edvald.

Fjorårets U23-verdensmester har overbevist stort i sin første proffsesong, og har vist seg som en av de aller beste spurterne i feltet. Søndag ble han tettest fulgt av Greipel og et annet talent, Giacomo Nizzolo.

Edvald Boasson Hagen måtte også se seg slått av Tom Boonen, og ble dermed nummer fem. Alexander Kristoffer kom på en skuffende 11.plass.

Ser fremover mot VM
Rittet i Tyskland var Boasson Hagens første siden OL, og Sky-rytteren kunne etter rittet konstatere at formen ikke er på topp.

- Jeg følte meg ikke sånn kjempebra, og selv om jeg fikk trent bra etter OL, har jeg ikke kjørt noen ritt. Jeg skulle gjerne kommet høyere opp, men det klarte jeg ikke.

Nå ser 25-åringen frem mot noe løp.

- Jeg håper jeg kan gjøre det bedre i VM og i rittene i Canada (Gp Quebec og GP Montreal, journ.anm.), avslutter en noe skuffet Boasson Hagen til procycling.no.

Resultater:
1. Arnaud Démare (FDJ)
2. André Greipel (Lotto-Belisol) samme tid
3. Giacomo Nizzolo (RadioShack) s.t
4. Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) s.t
5. Edvald Boasson Hagen (Team Sky) .st
6. Mark Renshaw (Rabobank) s.t
7. Heinrich Haussler (Garmin-Sharp) s.t
8. Manuel Belleti (Ag2r) s.t
9. Tom Veelers (Argos-Shimano) s.t
10. Borut Bozic (Astana) s.t
11. Alexander Kristoff (Katjusja) s.t

Reklame

Spinnville priser på Comfyballs!