Supertalentet innfridde

Foto: Privat (Privat)

Nytt gull, men Ole Christian Wendel venter gjerne fire år før han sanker OL-medaljer.

29.01.10 16:03

Ole Christian Wendel har all mulig grunn til å ferie for tiden. For fem dager siden ble han gammel nok til å kjøpe champagne, den muligheten bør han benytte i kveld.

Fredag ettermiddag ble nemlig juniorverdensmester i kombinert. Etter en tiendeplass i hoppbakken gikk Wendel inn ledende Marjan Jelenko, passerte alle andre på veien, og inn til en komfortabel førsteplass, over tyve sekunder foran andremann, tyske Janis Morweiser.

Til OL for å lære
Wendel er kanskje Norges største kombinerttalent i moderne tid, og skal også være med den norske OL-troppen i Vancouver. Noe medaljeprat vil han likevel ikke høre snakk om.

- Ambisjonen min er bare å lære, så får jeg bare høste erfaring og heller starte medaljesankingen om fire år.

- Alle de fire andre på laget har vært sterkere enn meg i år, så det er ingen skuffelse om jeg ikke får gå, sier VM-vinneren til Nettavisen.

Selv er han mest fornøyd med suksessen i tyske Hinterzarten.

- Jeg hadde mitt beste hopp under hele oppholdet i dagens hopprenn, og landet på 93,5 meter i meget tøffe værforhold. Da ble jeg ganske optimistisk foran lagrennet.

Tok bølgen
Det var det all mulig grunn til å være.

- Vi var ganske kjapt en klynge der fremme, med to tyskere, Gudmund og meg, og vi fikk kontroll på sloveneren som ledet.

- Etter seks kilometer syntes jeg de andre gutta så slitne ut, så da bestemte jeg meg for å slå til, og jeg fikk kjapt en god luke.

Resten var en ren transportetappe. 20,9 sekunder vant Wendel med, og det kunne ha blitt mer.

- De siste 500 meterne tok jeg bølgene med publikum, og bare koste meg.

Bare en liten utskeielse
Det skal gullvinneren gjøre i kveld også.

- Kanskje skal jeg lure meg til å kjøpe en flaske champagne, men det blir ikke mer enn et glass, siden det er nytt renn på søndag.

Da kan han i stedet dele resten av flaska med de andre nordmennene på det norske kombinertlandslaget: Gudmund Storlien ga Norge en ny bronsemedalje på en stor, norsk dag i Tyskland, mens Truls Johansen hadde beste langrennstid, og gikk seg opp fra en 41. plass til en niendeplass.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.