*Nettavisen* Sport.

Supertreneren flytter til Norge

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Og ennå kan ikke Dario Colognas trener svare på hva han gjør neste sesong.

22.03.09 16:59

FALUN (Nettavisen): Etter to år som norsk juniorlandslagstrener i langrenn, flyttet Fredrik Aukland (30) til Sveits og ble trener for det sveitsiske herrelandslaget.

Suksessen lot ikke vente på seg. Først gikk Dario Cologna til topps i Tour de Ski. Søndag sikret 23-åringen sammenlagtseieren i verdenscupen.

- Det har vært veldig morsomt å jobbe med Dario. Det var mye på grunn av han jeg tok denne jobben. Jeg syntes han var en spennende løper, sier Aukland, som ikke vil ta for mye av æren for framgangen.

Rask avklaring
Nå er det usikkert om de to fortsetter samarbeidet. Auklands kontrakt med det sveitsiske skiforbundet var nemlig bare ettårig. Nå flytter han hjem til Norge med familien – uten at det utelukker et videre engasjement i alpelandet.

- Jeg ønsker å være med videre fram mot OL neste sesong. Det er utgangspunktet, og vi skal diskutere en ny kontrakt i nær framtid. I løpet av noen dager regner jeg med det er klart om jeg fortsetter eller ikke. Men foreløpig holder jeg alle muligheter åpne, sier Aukland til Nettavisen.

- Har du andre jobbtilbud?

- Jeg har andre muligheter, ja.

- Utelukker ingenting
- Har Norges Skiforbund kommet med et tilbud til deg?

- Hva de andre mulighetene består i, ønsker jeg ikke å si her og nå.

- Kan en større trenerjobb i et utvidet Team Xtra-personell være aktuelt?

- Jeg utelukker ingenting, sier Aukland med et lurt smil.

Denne sesongen har han kombinert trenerjobben i Sveits med å være treningsrådgiver for det private laget som består av brødrene Anders og Jørgen, samt Jens Arne Svartedal. Han er også personlig treningsrådgiver for Therese Johaug og Marthe Kristoffersen.

Under VM i Liberec var Fredrik Aukland i møte med lederen i langrennskomiteen i Norges Skiforbund, Hermod Bjørkestøl. Hva de snakket om, er fortsatt en godt skjult hemmelighet.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.